Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 30 bini aşan hasar ihbarı alındığını aktardı.

"İLK HASAR ÖDEMESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

"Bugün itibarıyla biriken deprem fonlarımız 23 milyar TL seviyesinde olup, sigortacılık tekniği çerçevesinde bu tutarın üzerine eklediğimiz ciddi miktarda reasürans koruması ile toplamda 117 milyar TL ödeme kapasitemiz ile bu ve benzeri birçok depremde sigortalarımızın hasarlarını tazmin edecek finansal güce sahibiz. Şu ana kadar tarafımıza ulaşmış 30 bini aşkın hasar ihbarı işleme alınmış olup eksper görevlendirmelerine başladık. Depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ilk hasar ödememizi gerçekleştirdik ve hasar ödemelerimizi hızla sürdürüyoruz."

Şile sokaklarında Mustafa Kemal Paşa sesleri yükseldi Şile sokaklarında Mustafa Kemal Paşa sesleri yükseldi

Selva Eren, Alo DASK 125, e-devlet ve web sitesi aracılığı ile kesintisiz şekilde hasar ihbarı almanın yanında, diğer kamu kurumlarının yaptığı tespitler doğrultusunda sigortalılardan ihbar gelmesini dahi beklemeden hasar süreçlerini başlatıp ödemelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

"DEPREM TIRIMIZ İLK OLARAK KAHRAMANMARAŞ'A YERLEŞTİ"

DASK'ın deprem TIR'ının ilk olarak Kahramanmaraş’a yerleşerek hizmete başladığını belirten Eren, şöyle devam etti:

"Deprem tırımız ilk olarak Kahramanmaraş'a yerleşerek hizmete başlamış olup, diğer mobil ofislerimiz ise 13 Şubat itibarıyla faaliyete geçecektir."

https://www.cumhuriyet.com.tr/