ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ulus'taki Türk Telekom binasını kontrol altına almaya çalışan 27'si Kara Harp Okulu (KHO) Komutanlığı subay adayı kursiyer, 29 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamede, eski kurmay yarbay Ömer Ergenekon'un, darbe teşebbüsünün başarısız olmasının ardından komutasındaki askerlere bir şey söylemeden kaçarak izini kaybettirdiği belirtildi.

İddianamede şikayetçi olarak yer alan Semin Ecevit Özkan ve Hüseyin Sercan Kocaman, ifadelerinde darbeci yarbayın Ulus'taki Türk Telekom binasından Kara Harp Okuluna nasıl geçtiğini anlattı.

Ankara'da oto tamircisi olarak çalışan Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokağa çıkılması konusundaki talimatı üzerine darbecilere karşı mücadele etmek için sokağa çıktığını, gece 04.00 civarında Ulus'tan geçtikleri sırada Opera Meydanı'ndan Hamamönü istikametine döndükleri esnada karşılarına "üzerinde askeri atlet, alt tarafında askeri kıyafet olan bir şahsın elinde çocuk çantası" ile kendilerini durdurduğunu anlattı.

"Konuşurken eli hep tabancasındaydı"

Bu şahsın tabancasını göstererek "sür" dediğini ancak tabancasını çıkartmadığını, sadece konuşurken elinin hep tabancasında olduğunu ifade eden Özkan, bu kişinin "Harp Okuluna gideceğiz." dediğini ve üzerindeki tişörtü isteyerek, askeri atleti de giymesi için kendisine verdiğini kaydetti.

Şikayetçi Özkan, bu şahsın kendisine verdiği asker atletini giymediğini, korkudan titremeye başladığını, beraber sokağa çıktıkları arkadaşı Hüseyin Sercan Kocaman'dan arabayı kullanmasını istediğini ve şoför değişimi yaptıklarını ifade etti.

Araçlarına silah zoruyla binen şahsı Kara Harp Okuluna götürdüklerini, araçtan inince hemen olay yerinden kaçan bu kişinin araçta bulunduğu süre içerisinde bir iki defa telefonla görüştüğünü anlatan Özkan, telefonlarında karşı tarafa ne durumda olduklarını soran kişiye "Satıldık, çocukları polis aldı. Ben tesisatımı atarak kaçtım." dediğini aktardı.

Özkan, daha sonra yolda karşılaştıkları polislere durumu anlattıklarını, emniyette kendilerine gösterilen fotoğraflardan araçlarına silah zoruyla binenin Ömer Ergenekon olduğunu tespit ettiklerini belirterek, darbeci yarbay Ergenekon'dan şikayetçi oldu.

Araçta bulunan Özkan'ın arkadaşı Hüseyin Sercan Kocaman da Opera Meydanı yakınlarında önlerinin asker kıyafetli bir şahıs tarafından kesildiğini, bu kişinin elindeki "çocuk çantası"nın dikkatini çektiğini belirtti.

Muhabir: Kadir Karakuş

Kaynak: AA