Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, yurt genelinde icra edilen operasyonlarda 7 terör örgütü DAEŞ mensubu gözaltına alındı. Teröristlerle 2 ruhsatsız tabanca ve buna ait 5 şarjör ile 129 fişek, 21 bin lira, 10 bin 500 dolar, 13 bin 500 paket sigara ile birer dizüstü bilgisayar ve CD ele geçirildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde sürdürülen operasyonda, terör örgütü üyelerince infaz edildiği belirlenen 3 teröristin cesedi bulundu. Üç sığınakta, muhtelif yaşam gereçleri ile gıda malzemesi ele geçirildi.

Van'ın Çatak ilçesinde ise bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

İki mağarada mühimmat ve yaşam malzemesi

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde sürdürülen operasyonda, 2 mağarada birer kalaşnikof piyade tüfeği ve roketatar, 19 el bombası, 3 roketatar mühimmatı ile 5 roketatar sevk fişeği bulundu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda ise daha önce etkisiz hale getirilen bir teröristin cesedine ulaşıldı. Operasyonlarda, 28 kalaşnikof piyade tüfeği ve buna ait 2 bin 591 fişek ile 90 şarjör, bir roketatar, ikişer tabanca ve telsiz, bir dragunov keskin nişancı tüfeği ve bu silaha ait 50 fişek ile 5 şarjör, 19 el bombası, 6 roketatar mühimmatı, 8 roketatar sevk fişeği, 16 elektrikli fünye ele geçirildi. Güvenlik güçleri, 33 el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Operasyonlarda imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 242'e ulaştı.

Kaynak: AA