GAZİANTEP - Özkan Beyer

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda "evet" çıkmasını umut ettiklerini söyledi.

Toplumun önemli bir kesiminin destek vererek referandumda anayasa değişikliğini onaylayacağını beklediklerini aktaran Arslan, şöyle devam etti:

"Bu değişiklik çalışanlar açısından ne getirecek? Her şeyden önce Türkiye'deki istikrarın gerçekleşecek olması, hükümet krizlerinin yaşanmayacak olması, darbe girişimlerinin ortadan kalkacak olması, koalisyon zorluklarının yaşanmayacak olması, çalışanlar için çok büyük teminat olacak çünkü biz, kriz dönemlerinde, darbe dönemlerinde, olağanüstü dönemlerde en çok kaybeden kesimiz. O yüzden bizler Türkiye'nin istikrarından yanayız."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı gün hükümetin de kurulmuş olacağını anımsatan Arslan, "Bu da hükümet krizlerini ortadan kaldırmış olacak. Bizim çalışmalarımız için çok büyük bir kazanım. Artık Türkiye'de krizlerden ve ekonomik yönden mağdur olmaktan kurtulacağız demektir. Tabii ki bütün sorunlarımız çözülmeyecek. Bu sorunların çözümü için de doğrudan konularına hakim, teknik düzeyde yetkili ve yetenekli bakanlarla sorunları çözmek çok daha kolay ve olumlu olacaktır." dedi.

"Yeni bir Türkiye'ye uyanmış olacağız"

Mevcut sistemin aynı partiden gelen hükümetlerde dahi farklılıklar getirdiğini belirten Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her hükümetin tercih ve çözümleri de farklı olunca bizleri gelecekle ilgili endişeye sevk ediyor. Halbuki başkanlık sisteminde başkan, hükümetin ve yürütmenin başı olarak bu konuda bir talimat veya karar verirse bakanlar ona uygun davranmak zorunda. Cumhurbaşkanı, herhangi bir konuda bilgi ve öneride bulunmuş olsa hükümet bunu farklı bir şekilde yorumlayabilir. Geçmişte de bunun örneklerini gördük. Biz, başkanlık sistemiyle devlette yönetimde istikrar sağlandığı için taleplerimizi hem doğrudan ulaştırma hem de çözümü konusunda çabuk ve hızlı davranma gibi imkanlarımız olacak. Yoksa başkanlık sistemi geldiğinde tüm sorunlar çözülmeyecek. Biz burada yetkililere daha kolay ulaşacağız. Daha hızlı hareket edeceğiz. Devlet daha hızlı karar alacak. Bizim sorunların çözümünde daha hızlı olmayı sağlayacak. Bu yüzden Cumhurbaşkanlığı sistemi çalışanlar açısından, Türkiye'nin istikrarı açısından ve Türkiye'deki geleceğimiz açısından önemli kazanım olacaktır. Umut ediyoruz; milletimiz bu noktada destek verir 'evet' dersek 17 Nisan'dan itibaren yeni bir Türkiye'ye uyanmış olacağız."

Kaynak: AA