Adana’da iki çocuğunu istismar etmek suçundan 35 yıl ceza alan M.A.K'nin cezasının bozulmasıyla başlanan yeniden yargılanmada savcı beraat istedi, anne "Adalete inancım kalmadı" diyerek isyan etti.

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da iki çocuğunu istismar etmek suçundan 35 yıl ceza alan ancak istinaf mahkemesinin kararı bozduğu, sanık M.A.K.’nin yargılandığı dava yeniden yerel mahkemede görülmeye başlandı. Yeniden başlayan duruşmaların ikincisi bugün görüldü.

Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu

Bozmada gösterilen eksiklikler tamamlandığı için savcı mütalaa verdi. Savcı mütallasında istinaf mahkemesinin kararında gösterilen gerekçeler doğrultusunda suçu ıspatlanamadığı gerekçesi ile sanık M.A.K.’nin beraatini istedi. Müşteki avukatları çocukları ruh sağlığı yönünden tedavi eden doktorların dinlenmesini ve görüşlerinin alınması talep edildi. Mahkeme bu talebi reddetti. Duruşma 8 Haziran’a ertelendi.

“ADALET YERİNİ BULSUN”

Duruşma sonrası Adana Kadın Platformu’nun düzenlediği basın açıklamasında konuşan anne B, “Adalete olan bütün inancımı kaybettim. Aynı heyet 35 yıl 7 ay verdi. Bugün aynı savcı delil yetersizliğinden beraat istiyor. Ben çocuklarımı koruyamıyorum. Bir kedi bile yavrularını korurken şu anda çocuklarım için bir şey yapamıyorum. Birileri artık çocuklarımın ne yaşadığını görsün, adalet yerini bulsun. Bu adam artık hak ettiği cezayı bulsun” dedi.

“İSTİSMAR DAVALARINDA CEZASIZLIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Dava sonrası açıklama yapan Adana Kadın Platformu, beraat talebine tepki gösterdi. Çocukların yeniden alınan ifadelerinde aynı şeyleri anlattığını belirten Aracı, “8 Haziran’da yine burada olacağız. Biz çocukların anlattıklarına inanıyoruz, gerçekten bir istismar olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle de çocuklara istismar uygulayanlara cezasızlık uygulanmasına izin vermeyeceğiz. Ne olursa olsun dosyayı takip etmeye devam edeceğiz. Olumsuz bir karar çıkarsa üst mahkemelere taşıyacağız” dedi.

https://www.evrensel.net/haber/433911/cocuklarini-istismar-eden-m-a-knin-yargilandigi-davada-savci-beraat-istedi