Gazeteci Tuncay Özkan dün milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Özkan'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, Özkan'ın İstanbul 1. Bölge'yi tercih ettiğini söyledi. Ergenekon sanıkları Mustafa Balbay'ın Aydın'dan, Mehmet Haberal Zonguldak'tan, Sinan Aygün'ün ise Ankara'dan aday olacağı belirtiliyor CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Balbay dışındaki isimlerin adaylığına soğuk baktığı öne sürüldü.
MESUT YILMAZ SÜRPRİZİ
Ergenekon sanıklarının adaylığı dışında CHP'de eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'a da milletvekili adaylığı teklifi yapıldığı ortaya çıktı. Yılmaz, CHP'den gelen Rize adaylığı teklifini “siyaset düşünmüyorum" diye kabul etmezken, kendisinin yerine Rize'den, Dışişleri eski Bakanı Murat Karayalçın'ın aday gösterilmesini önerdi. Kılıçdaroğlu, Karayalçın ile dün sabah genel merkezde, Yılmaz'ın önerisini görüştü. Halen Genel Merkez'in 7. katında çalışmalarını sürdüren Karayalçın'ın, Ankara ya da Rize'den aday gösterilmesi bekleniyor.
Kılıçdaroğlu, Karayalçın dışında eski bakan Hikmet Çetin ile de görüşerek adaylık teklifinde bulundu. Çetin'in İstanbul'dan aday olması bekleniyor.
CHP'ye dün başvuru yapan isimler arasında, oyuncu Peker Açıkalın, sunucu Mehpare Çelik, Başbakan Erdoğan'ı protesto eden çiftçi Kemal Öncel ve Seyhan Müzik'in sahibi Bülent Seyhan da yer aldı.
SAĞLAR'A KAPILAR KAPANDI
CHP lideri Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK), eski bakan Fikri Sağlar'ın geri dönüş dosyasının Parti Meclisi'nde (PM) reddedilmesi de gündeme geldi. Konunun kapatılmasını isteyen Kılıçdaroğlu'nun bu tavrı "Sağlar dosyası kapandı" yorumlarına neden oldu.


HABER: Ezelhan ÜSTÜNKAYA /ANKARA