ANKARA/AZEZ/AFRİN

Genelkurmay Başkanlığından, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren 484 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

'Zeytin Dalı Harekatı' başladıSosyal medyada Zeytin Dalı Harekatı'na kara propagandaTerör örgütü PKK'nın sosyal medya yalanları: 4 fotoğraf 4 gerçekTerör yandaşlarından sosyal medyada üç yalan dahaPYD/PKK'lı teröristlerden 'sivil elbise' aldatmacası

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak saat 17.00'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye ilişkin kararlarıyla Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği vurgulandı.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil ve masumların zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan hedefler imha edilmiştir. Harekata katılan 7 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 37 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 484 olmuştur. Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

Stratejik Burseya Dağı'nda şiddetli çatışmalar başladı

Bu arada, Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı'nda şiddetli çatışmalar başladı.

Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO ile PYD/PKK arasında Burseya Dağı'nda yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor.

Terör hedefleri havadan ve karadan ateş altına alındı

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis-Hatay hudut hattında tespit edilen PYD/PKK hedefleri savaş uçakları ve Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.

Bombalanan alanlardan yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafından da görülebiliyor.

Komandolar ve ÖSO askerleri belirlenen hedeflere ilerliyor

Harekat kapsamında Burseya Dağı'nda terör örgütüne ait kule, mevzi ve hedefler, çeşitli üslerden havalanan savaş uçaklarınca bombalandı. Tankçı ve topçu birlikleri de bölgeyi yoğun ateş altına aldı. Komando birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu askerleri ise belirlenen hedeflere doğru ilerliyor.

Burseya Dağı çevresinde bombalanan alanlardan yükselen yoğun duman ve şiddetli patlama sesleri Kilis'in sınır köylerinden de duyulabiliyor.

Afrin'de sivil halka insani yardım

Terör örgütü PYD/PKK'nın işgali altındaki Afrin'de örgütten kurtarılan köylerde halk Mehmetçik'e ve Özgür Suriye Ordusu mensuplarına sevgi gösterisinde bulunuyor.

Afrin'de çekilen bir görüntüde de Özgür Suriye Ordusu üyelerinin traktöre yüklediği gıda maddelerini sivil halka dağıttığı görüldü.

ÖSO mensuplarınca yardım malzemeleri bizzat evlere gidilerek Afrin köylülerine teslim edildi. Yardımları alan köylüler de Türkiye ve Özgür Suriye Ordusuna teşekkür etti.

Kaynak: AA