Bülent Arınç: “AKP, Binali Yıldırım yüzünden kaybetti”

Arınç "Ekrem İmamoğlu sokağa çıktığında kendisi Ankara'da TBMM'de Başkanlık yapıyordu”

Cumhuriyet’te yer alan haberde Bülent Arınç 31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerinin kaybından Binali Yıldırım’ı sorumlu tutuyor.

Binali Yıldırım'ın seçim kampanyasına Ekrem İmamoğlu'ndan sonra başlamasının seçim sonuçları üzerinde etkili olduğunu söyleyen Arınç, "Ekrem İmamoğlu sokağa çıktığında kendisi Ankara'da TBMM'de Başkanlık yapıyordu. Yoksa Tarık Bin Ziyad gibi gemileri yakıp 'geldim' dese biz bu hallere düşmez ve seçimi alırdık" dedi.

Bülent Arınç TBMM’si başkanlığı, başbakan yardımcılığı, bakanlık yapmış, AKP kurucusu çok deneyimli bir politikacı. Uzun bir aradan sonra yeniden Erdoğan’ının yanında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulunda görev aldı. Bu nenenle Arınç’ın bu açıklamasını ciddiye almak gerekir.

31 Mart seçimlerini AKP’ye kaybettiren Binali Yıldırım şüphesiz 23 Haziran seçimlerinin kaybının da baş sorumlusu olacaktır.

Arınç’ın açıklaması bizce birçok gelişmeyi aydınlatmaktadır. 31 Mart seçim kampanyasında meydanlarda olan ve İstanbul’da 39 ilçede miting yapan Erdoğan’ın 23 Haziran seçim kampanyasında ortalarda olmaması, İstanbul’un her köşe bucağında asılı olan resimlerinin görünmez olmasının nedeni Arınç’ın açıklamasından sonra anlaşılmıştır.  AKP, büyük olasılıkla 23 Haziran seçiminin kaybedeni olacak ve Erdoğan kaybeden olmak istemiyor. Günah keçisi bulundu; Binali...

İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne it deyip demediğinin bu kadar abartılmasının ve İmamoğlu’nu yıpratmak için kullanılmasının nedeni de Arınç’ın açıklamasından çok açıkça anlaşılmaktadır.

AKP zorda. Bu nedenle “it” olayını  bu kadar önemsiyor, böylesi, seçimler için hiçbir kıymeti harbiyesi olmayan argümanlara sarılıyor.

Düzce zabıtasından başarılı grafik Düzce zabıtasından başarılı grafik

Ordu Havaalanında İmamoğlu’na yapılan haksızlık ortalama bir Karadenizliye yapılsaydı it lafı çok hafif kalırdı,” küfürün bini bir paraydı”..

Anadolu insanını en iyi anlatan Nazım Hikmet’tir

Bakınız Nazım Hikmet Kurtuluş Savaşı Destanı’ında onları nasıl anlatıyor:

ONLAR
 

Onlar ki toprakta karınca,
suda balık,
havada kuş kadar
çokturlar;
korkak,
cesur,
câhil,
hakîm
ve çocukturlar
ve kahreden
yaratan ki onlardır,
destânımızda yalnız onların mâceraları vardır.

Onlar ki uyup hainin iğvâsına
sancaklarını elden yere düşürürler
ve düşmanı meydanda koyup
kaçarlar evlerine
ve onlar ki bir nice murtada hançer üşürürler
ve yeşil bir ağaç gibi gülen
ve merasimsiz ağlayan

ve ana avrat küfreden ki onlardır,
destânımızda yalnız onların mâceraları vardır.

Ve biz yazımızı burada noktalayalım, Nazım’ın u mısralarından sonra bize söz düşmez.

ŞİİRİN TAMAMI

ve ana avrat küfreden ki onlardır,

Rahmi Ofluoğlu/Adaletbiz

NAZIM HİKMET KURTULUŞ SAVAŞI DESTANI ŞİİR 1

https://www.youtube.com/watch?v=cPeOp_fMeNk