Muhafazakar sanat tartışmalarına 3 ayda bir yayımlanan muhafazakar "mizah" dergisi Cafcaf'tan da bir katkı geldi. İslamcı kesimin mizah ve karikatür alanına başarısız bir giriş denemesi olan dergi, mizahın muhafazakar halinin neye benzeyeceğini örnekliyor.

Dergi, son sayısının kapağında "Ev okulu hakkımız engellenemez! Çocuklarımız 12 yıl okullara hapsedilemez!" dedi. İşte o kapak:



soL yazarı Fatih Yaşlı, bugünkü köşe yazısında Cafcaf'ın kapağına da değinerek şunları söyledi:

"Karşı karşıya olduğumuz şey, meseleye neresinden yaklaşırsak yaklaşalım, tam bir “sahtekârlık” örneğidir. Çünkü kapıya tehdit notu bırakan bakanlık, karikatürde verilen mesajın aksine, düşman bir ideolojinin temsilcisi değildir; dergiyle aynı dünya görüşüne sahip kadroların kontrolündedir. Dolayısıyla ortada ne muhafazakâr aile yapısını tehdit eden bir bürokratik kurum, ne de tehdit edilen kutsal bir müessese olarak aile vardır. “Sahtekarlık” tam da buradadır işte: 4+4+4, ceberut, vesayetçi, jakoben devlete yapılan gönderme üzerinden sunulmakta, arka plandaki gerici ve piyasacı niyet, bakanlıktaki ve eğitimdeki gerici kadrolaşma, eğitimin muhafazakar hegemonya projesi açısından taşıdığı önem vs., bunların hepsinin üzeri örtülmekte, hepsi görünmez kılınmaktadır."












solhaber