AKP'nin okullarda bozuk süt dağıttığını ortaya çıkaran laboratuarın kapısına kilit vurulduğu ortaya çıktı. Bozuk süt dağıttığı ortaya çıkarılan AKP'ye yakın Aynes şirketinin yaptığı açıklamada, şirketin bozuk süt dağıtmadığı öne sürüldü ve bozuk raporu veren laboratuarın bakanlık tarafından kapatıldığı belirtildi.

Dün basına yansıyan ve AKP'nin okullarda bozuk süt dağıttığını ortaya çıkaran raporu yayınlayan laboratuarın kapatıldığı bildirildi. Bozuk süt dağıttığı ortaya çıkarılan bir ve bir AKP yöneticisine ait olduğu iddia edilen Aynes şirketi tarafından yapılan açıklamada, şirketin bozuk süt dağıtmadığı öne sürülda ve bozuk raporu veren laboratuarın da bakanlık tarafından kapatıldığı belirtildi.

Gazeteport'ta yayınlanan habere göre, basına yansıyan bozuk süt raporuyla ilgili açıklama yapan Denizli'de faaliyet yürüten şirket, söz konusu raporu hazırlayan Denizli Tarım İl Müdürlüğüne bağlı laboratuarın bakanlık tarafından "yetersiz" bulunarak kapatıldığını açıkladı. Firması tarafındandan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Okul sütlerimizde problem yoktur Denizli Tarım İl Müdürlüğüne bağlı laboratuar, AB’ye süt ürünleri ihracatı için FVO (Food and Veterinary Office) misyonunca yapılan denetimlerdeki analizlerin yanlışlığı ortaya çıkınca, Bakanlık tarafından Mikrobiyal analizleri yapmada yeterli olmadığı gerekçesiyle kapatılmıştır. Bu analizde, ortamdan bulaşma riskine karşın, analizin yapıldığı ortamın steril ve fiziki şartlarının uygun olması gerekmektedir"

Dün Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada, bozuk süt iddialarının doğru çıktığı ve alınan numuneler sonucunda sütlerin bozuk olduğunun anlaşıldığını duyurulmuş ve söz konusu laboratuarın raporuna atifta bulunulmuştu. Açıklamada ayrıca Denizli’de faaliyet Aynes şirketinin dağıttığı sütlerle ilgili şu ifadelere yer verillmişti:

“Bu sütler üzerinde Denizli ve Ankara’da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından yapılan inceleme sonucunda öğrencilere dağıtılarak içirilen sütlerin “Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği”ne uygun olmadığı tespit edilmiştir.”

Açıklamada Eğitim-Sen’in yıllardır okullarda ücretsiz süt dağıtılması ve bir öğün kahvaltı verilmesine yönelik talepleri olduğuna işaret edilmiş ancak AKP’nin yaptığının ise arz fazlası sütlerin sağlıksız biçimde öğrencilere dağıtılması olduğuna vurgu yapılmıştı.

habersol