ANKARA-Burcu Çalık

AA muhabirinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, 2012'de hayata geçirilen "Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı" hizmeti ile ani verilen kararlar nedeniyle yuvaların dağılmasının önüne geçilmeye çalışılırken, ciddi sorunların yaşandığı, şiddet gibi problemler nedeniyle kurtarılması mümkün olmayan evliliklerde de boşanma süreçlerinin danışmanlar aracılığıyla daha sağlıklı sonuçlandırılması amaçlanıyor.

Bakanlığın ağırlıklı olarak Sosyal Hizmet Merkezleri üzerinden verdiği danışmanlık hizmetinde, çiftler ile birlikte çocuklarına da psikolojik destek sağlanıyor.

Seanslar şeklinde ilerleyen "Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı" hizmeti, boşanma öncesi, boşanma süreci ve boşanma sonrası danışmanlık olmak üzere 3 kısımda veriliyor.

6 bin çift düşünce aşamasında başvurdu

Bakanlığın verilerine göre, danışmanlık hizmetinin başladığı süreçten günümüze kadar il müdürlükleri ile Sosyal Hizmet Merkezlerine başvuran 8 bin 43 çifte destek verildi.

Destek kapsamında ailevi problemler yaşayan, boşanmayı düşünen 6 bin 837 çifte, boşanma öncesi ve sırasında psikolojik danışmanlık verilirken, boşanan bin 206 çift de "boşanma sonrası danışmanlık" hizmetinden faydalandı. Ayrıca Bakanlık tarafından "Aile ve Boşanma Süreci Danışmanı" olarak görev yapacak 432 meslek elemanına hizmet içi eğitim sunulurken, aile danışmanlığının meslek kategorileri arasında yer almasına yönelik çalışmalar da tamamlandı.

Nişanlılara da eğitim

Evlenmeyi düşünen kişilerle evlilik hazırlıklarını sürdüren nişanlı çiftler için başlatılan "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında 456 bin 532 kişiye eğitim verildi.

Kaynak: AA