ANTALYA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2015 Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Antalya'da, Vali Muammer Türker'i makamında ziyaret etti.

Bir gazetecinin terörden zarar gören bölgelerde yapılacak çalışmalara ilişkin sorusu üzerine Sarı, bakanlıklarının özellikle şehircilik kısmını ilgilendiren kentsel dönüşüm projelerinin bulunduğunu kaydetti.

Kentsel dönüşüm projelerini Türkiye'nin her yerinde yaptıklarını anlatan Sarı, 'Bildiğim kadarıyla Antalya'da da kentsel dönüşüm çalışmalarımız var. Bu noktada geçmiş dönemlerde de kentsel dönüşüm kapsamına girmiş Doğu ve Güneydoğu bölgemizde illerimiz vardı. O kentsel dönüşüm projelerimizi tekrar ele alıyoruz' diye konuştu.

Bakan Sarı, şu bilgileri verdi:

'Konut ihtiyacımızı tespit edip, konut ihtiyacımızı rezerv alanlarında gidereceğiz, daha sonrasında o bölgede daha modern daha insanların yaşam kalitesine uygun standartlarına uygun binalar yapımı noktasında el birliğiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ olarak çalışacağız. Tabii ki bu, bazı bölgelerde şehir dışında, bazı bölgelerde şehrin, ilçenin içindeki mahallelerde olabilir. Orada rezerv alan tespitlerine göre 'kentsel dönüşüm nerede yapılması gerekiyor ve yeni konut alanları nerede olması gerekiyor' onu arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yaptıktan sonra tespit edecekler, biz de ona göre çalışma yapacağız.'

Muhabir: Ayşe Yıldız

Kaynak: AA