ANKARA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim milletimizde merhamet hissi vardır. Batı ise vahşidir. Görüyorsunuz, Hollanda... Bir bakan, bir vatandaş dahi olsa, gelmiş, diplomatik pasaport sahibi yani dokunulmazlığı var. Kimse dokunamaz ama nasıl oluyor da böyle bir densizliği nasıl işliyorlar görüyorsunuz. Batı'nın bu maalesef damarlarında var. Çünkü Batı daima sömürdü." dedi.

"Bizim gönül coğrafyamıza sınır çizemezler"

Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) konferans salonunda "Suriye Acil Yardımınızı Bekliyor" kampanyası kapsamında Bakanlıkça toplanan yardımların Türk Kızılayına teslim edilmesi törenine katıldı. Törende, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile çok sayıda yetkili de yer aldı.

Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, Suriye'de çok büyük acılar yaşandığına, 2011'den bu yana yaklaşık 500 bin insanın hayatını kaybettiğine işaret etti.

Türkiye'nin bu insanlara kapılarını açmaması durumunda bu rakamın 3-4 katına çıkacağına dikkati çeken Eroğlu, "Zamanında Batı cetvelle sınır çizmiş ama bizim gönül coğrafyamıza sınır çizemezler. Biz o kardeşlerimize her zaman sahip çıktık ve çıkacağız. Bunu herkes böyle bilmeli." ifadesini kullandı.

"Suriye Acil Yardımınızı Bekliyor" kampanyasından dolayı Bakanlık personeline teşekkür eden Eroğlu, 149 yıldır faaliyet gösteren Türk Kızılayının da çok önemli çalışmalara imza attığını bildirdi.

"Osmanlı'nın küllerinden yepyeni bir Türkiye Cumhuriyeti doğdu"

Eroğlu, Batı'nın 5-10 insanı almak için yıllarca görüşme yaptığını, Türkiye'nin ise 3 milyon mülteciye kapısını açtığına değindi.

"Ensar ne yapmışsa muhacirlere biz de onu yapıyoruz. Merak etmeyin ekmeğimizi paylaşınca asla ekmek azalmaz." diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Batı Türkiye'yi yok etmek için plan üstüne plan yapıyor. 1699 Karlofça'dan bu yana Batı, 'Biz bu kahraman milleti kılıçla, topla, tüfekle yok edemeyiz. Bunları parçalayalım, bölelim, yutalım' şeklinde bir plan uyguluyor. Daha sonra şark meselesi adıyla bir plan ortaya koydular. Şimdi de özellikle parçalama, yutma şeklinde önce Osmanlı'yı parçalamak için büyük bir plan yaptılar, onda muvaffak oldular ama Allah'a şükür, Osmanlı'nın külleri arasından yepyeni bir Türkiye Cumhuriyeti doğdu."

"Medeniyet bizde, insanlık bizde"

Bakan Eroğlu, Türk Kızılayı ile yaptıkları çalışmalara da değinerek, "Bir fidan bir kan" kampanyası kapsamında 15 milyon fidanı toprakla buluşturmayı ve aynı sayıda vatandaşın kan vermesini sağlamayı hedeflediklerine işaret etti.

Türkiye'nin dünyada insani yardımlar sıralamasında birinci sırada yer aldığına belirten Eroğlu, Cibuti'ye yapılması planlanan baraj için halk oylamasından sonra temel atmaya gideceklerine dikkati çekti.

Eroğlu, "Bütün dünyaya insanlık dersi vermeye devam edeceğiz. Medeniyet bizde, insanlık bizde. Onlarda bir şey yok." diyerek, doktorası sonrasında Hollanda'da bulunduğu esnada istasyonda bayılan kişiye tek bir kişinin bile yardım etmediğine yönelik anısını anlattı.

Muhabir: Burcu Çalık



Kaynak: AA