Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) düzenlediği "Kurgusal duruşma yarışmaları" Çanakkale Barosu'nun ev sahipliğinde Truva Otel'de düzenlendi. Yarışmayı izlemeye TBB Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Çanakkale Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, avukatlar, hakimler, savcılar ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Yarışmaya, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Uşak, İzmir, Manisa, Muğla, Sinop ve Kocaeli Baro Başkanları ile stajyer avukatlar katıldı. "Kurgusal duruşma yarışmaları" kapsamında jüri üyeleri oluşturulan temsili mahkemede yerini aldı. Kura çekimi sonrası ilk olarak Tekirdağ ve Uşak Barolarından stajyerler yarıştı. 20 dakikalık sürede bir davayı görüşen stajyerler arasında birinciliği Muğla, ikinci Edirne üçüncü İzmir oldu.
 
Çanakkale Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, stajyerlerin hayata atılması, mahkeme ortamında daha rahatlıkla çalışmasına imkan tanıyan bir yarışma olduğunu belirterek; “8 baro üçer kişilik guruplar halinde yarışıyor. Kendilerine konu veriliyor onlara çalışıyorlar. TBB kendi çalışmaları çerçevesinde yapılıyor bu program. Dava platformu oluşturuldu, yarıştılar. Kurulda ilk üçü belirledi. Birinci Muğla barosu oldu” dedi.