BİNGÖL

Türkiye Beyazay Derneğince, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle hazırlanan proje kapsamında Bingöl'deki engelli bireyler ile engelsizler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait salonda spor faaliyetleri gerçekleştirdi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı konuşmada, esas engelin gönüllerdeki engel olduğunu söyledi.

"Kanadı kırık göçmen kuşlar için vakıf kuran bir medeniyet"

Modern toplumlarda, hiçbir bireyin kıymetinin diğerlerinden farklı olmadığına işaret eden Köşger, "Bizim medeniyetimiz, kanadı kırık göçmen kuşlar için vakıf kuran bir medeniyettir. Bizler de bu yolda gayretkar olmalıyız. Bu noktada hepimize vazifeler düşüyor. Bu işe önderlik eden herkese, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerin etkisinin de artarak devam edeceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra engeli ve engelsizler birlikte basketbol ve masa tenisi oynadı, ok attı.

Programa Bingöl Emniyet Müdürü Metin Akay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, engelli dernekleri temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Aydın Arık

Kaynak: AA