İSTANBUL

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Milli Savunma Bakanlığının ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda organize edilen 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2017) ikinci gününde tanıtım ve etkinliklerle devam ediyor.

Fuar kapsamında, geçen ay Malezya'da gerçekleştirilen Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı'nda oluşturulan Türkiye-Endonezya-Katar-Malezya-Pakistan Beşli Mekanizması'nın ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, dünyanın içinden geçtiği bu kritik dönemde, birbiri ile aynı görüşleri paylaşan, uluslararası sorunlar karşısında benzer tutumla izleyen bu 5 ülkenin yakın iş birliğinin hiç olmadığı kadar önem kazandığını söyledi.

Türkiye'nin dış politikasını, içinden geçmekte oldukları dönemin tüm belirsizliklerine rağmen, belirledikleri ilkeler doğrultusunda, kararlılıkla ve geleceğe dönük yapıcı bir bakış açısıyla icra ettiğini dile getiren Işık, aynı zamanda uluslararası toplumun etkin bir üyesi olarak, bölgesindeki ve diğer coğrafyalardaki sorumlulukların da farkındalığıyla hareket ettiğini anlattı.

"Yol haritasının ve iş birliği alanlarının belirlenmesini bekliyoruz"

Milli Savunma Bakanı Işık, şöyle devam etti:

"Bu doğrultuda Katar Savunma Bakanı Sayın Halid Bin Muhammed Al Attiyah'ın önerisi ve Malezya Savunma Bakanı Sayın Hishamuddin'in desteği ile ortaya çıkan beşli mekanizmaya büyük önem verdiğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Bölgelerinde lider konumdaki ülkelerimizin böyle bir inisiyatif kapsamında bir araya gelmesinin diğer bölge ülkelerine de örnek teşkil edeceğini düşünüyor, aynı zamanda dünya barışına ve istikrarına dahi önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.

Gerçekleştireceğimiz toplantılarda öncelikle çalışma gruplarının yol haritasının ve iş birliği alanlarının belirlenmesini bekliyoruz. Bu çalışmalarınız bilahare Doha'da icra edilmesi planlanan bakanları toplantısına hazırlık teşkil edecektir."

Muhabir: Uğur Aslanhan

Kaynak: AA