ŞANLIURFA

"Peygamberler şehri" olarak da adlandırılan Şanlıurfa'da, Berat Kandili dolayısıyla vatandaşlar tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camilere akın etti.

Akşam ezanından itibaren yerleşkeye gelenler camilerde namaz kıldı, Kur'an-ı Kerim okudu.

Yatsı namazının ardından Şanlıurfa Müftülüğünce Dergah Camisi'nde mevlit okutuldu.

Kentteki camilerin tamamında kandil dolayısıyla özel programlar düzenlendi.

Ayrıca, çevre illerden gelen çok sayıda vatandaş, kandil dolayısıyla Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamla Hazreti Eyüp'ün hastalığında çile çektiği belirtilen mekanı ziyaret etti.

Çadır kentte kandil coşkusu

Kentin Akçakale ilçesinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı Süleyman Şah Konaklama Merkezi'nde etkinlik yapıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık ve diğer ilgililerle çadır kentteki Suriyeli sığınmacıların katıldığı etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Türkçe ve Arapça ilahiler seslendirildi.

Kaymakam Yosunkaya, yaptığı konuşmada, Suriyeli misafirlerin bir sonraki Berat Kandili'nin kendi ülkelerinde barış, huzur ve selamet içerisinde kutlamalarını temenni etti.

Selimiye'de Berat Kandili coşkusu

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde Berat Kandili idrak edildi.

Edirne'de vatandaşlar, Berat Kandili dolayısıyla başta tarihi Selimiye, Eski, Üç Şerefeli camiler olmak üzere kentteki birçok camiyi doldurdu.

Selimiye Camisi'ndeki programda namaz kılıp dua eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler ile kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Edirne Müftü Vekili Mehmet Altay, vaazında, kandilin günahlardan arınmak ve sıkıntılardan kurtulmak için bir fırsat olduğunu belirterek vatandaşlara geceyi dua ederek geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA