DİYARBAKIR

Diyarbakır'da görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesince dezavantajlı öğrencilerin hayalleri gerçekleştirildi.

Kayapınar Belediyesince hazırlanan, "Kaymakamınızdan Mektup Var Projesi" kapsamında Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, ilçede tespit edilen dezavantajlı 3 bin 54 ilk ve ortaokul öğrencisine mektup yazarak ihtiyaçlarını ve hayallerini sordu.

Öğrenciler Balcı'ya cevaben yazdıkları mektuplarla taleplerini iletti. Bazı öğrenciler mektupta kardeşlerinin hayallerini de paylaştı.

Cezaevindeki öğrencilere mektup yazarak, ihtiyaçlarını sordular

Bunun üzerine belediye tarafından 5 bin öğrenciye istekleri doğrultusunda araba şeklinde yatak, gıda, giysi, kırtasiye malzemeleri ve oyuncak hediye edilerek, hayalleri gerçekleştirildi.

Bu öğrencilerden Mehmet İçkale İlkokulu'nda okuyan 500'üne kırtasiye ihtiyaçları sınıflarına ulaştırıldı.

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaymakam Balcı'nın yetim, öksüz, engelli, dar gelirli ailelere mensup, anne babası hasta ya da ayrı olan veya cezaevinde bulunan öğrencilere mektup yazarak, ihtiyaçlarını sorduğunu belirtti.

3 bin 54 öğrencinin mektuplara yanıt verdiğini, kardeşleri ile bu sayısının 5 bine ulaştığını ifade eden Çelik, "Öğrencilerden 75'i arabalı yatak, 93'ü çalışma masası, bin 88'i giysi, 3 bin'i kırtasiye malzemesi, 61'i gıda, 165'i oyuncak ve 15'i ise genç odası takımı istedi." dedi.

Muhabir: Hasan Namlı


Kaynak: AA