Ulaştırma Bakanlığı, HGS’sinde yeterli bakiye olmadığı halde köprü, otoyol ve Avrasya Tüneli’nden geçerek kaçak durumuna düşenlerin durumunu gündemine aldı. Konunun Bakanlar Kurulu’na geleceğini açıklayan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli’ndeki geçişlerde bakiye yetersizliğiyle ilgili SMS uyarısının, 9 Haziran itibarıyla başladığını söyledi. Bakan Arslan, Avrasya Tüneli’nden geçişlerde uyarı sisteminin olmaması nedeniyle kesilen cazalara ilişkin bir soru üzerine, Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılan düzenlenmeyle SMS ile uyarı sisteminin çalıştığını, ancak Avrasya Tüneli’nde SMS uyarısının iletilemediğini ve bunun da sıkıntılara sebep olduğunu kaydetti.

9 HAZİRAN’DA BAŞLADI

Arslan, “Vatandaşımızın ‘kaçak’ geçmiş demeyelim de HGS’sinde yeteri kadar bakiye yokken geçmesi ve bunu çok fazla tekrarlaması sonucunda, şimdi bildirimler yapılınca gördük ki çok ciddi rakamlara erişmiş durumda.  Dolayısıyla bu SMS bildiriminin Avrasya Tüneli’ndeki sistemde de olmasıyla ilgili işlemler tamamlandı. 9 Haziran itibarıyla oradan geçen misafirlerimize, sürücülerimize artık SMS gidiyor” diye konuştu. 

BAKİYEYİ KONTROL EDİN

Sürücülere bakiyelerini internet üzerinden kontrol etmeleri gerektiğini belirterek uyarıda bulunan Ulaştırma Bakanı Arslan, kesilen cezalara ilişkin geriye dönük işlem yapılıp yapılmayacağına dair soruya karşılık da şu değerlendirmeleri yaptı: “Sadece Avrasya Tüneli’nde değil, diğer köprülerimiz ve otoyollarımızda da yeterli bakiyesi olmayan veya bakiyesini vaktinde tamamlamayıp geçenlerin karşılaştığı cezalar var. Onlarla ilgili bakanlık olarak bizim yetkimiz yok, cezaların affedilebilmesi için kanuni düzenleme gerekiyor. Geçmişte cezaların affıyla ilgili, benzer kanuni düzenlemeler yapıldı. Bakanlık olarak bizim de yapabileceğimiz bunu hükümet seviyesinde tartışmak ve tekrar benzer bir çalışma yapılabilir mi bunu istişare etmek. Geriye dönük problemi çözmek adına böyle bir yolla ilgili istişare edeceğiz ama bizim istirhamımız sürücülerimizin bakiyelerini kontrol etmeleri, eksiklik varsa tamamlamaları. Bakanlar Kurulu’nda konuşup, karar haline getirmeden, kendimi Bakanlar Kurulu’nun yerine koyup ‘böyle bir karar alacağız’ demek doğru değil. Bütün ayrıntıları etüt edip, Bakanlar Kurulu’nda gündeme getirip, istişare edeceğiz, ona göre bir yol haritası belirleyeceğiz.” 

Avrasya Tüneli’nden geçen bir sürücüye kesilen 16 bin liralık cezanın ayrıntılarını da inceleyeceğini vurgulayan Bakan Arslan, “Eğer sürekli kaçak geçmemişse 16 bin liraya erişemez” diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM