Çevreciler ve semt halkı, doğaya verdiği dokunca nedeni öne sürülerek Artvin Cerattepe'deki bakır metal inşaatın durdurulmasını isterken, iddiaların akıllıca olmadığını korumak için çaba sarfeden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, arka adım atmayacaklarını söyledi.

Artvin Cerattepe'deki beyaz zehir inşaatına için güzeşte hafta başlatılan gıcırtı eylemlerinde, protestocular ile düzenlilik güçleri için karşıya gelmişti. Artvin şehir merkezi ve İstanbul Taksim meydanında da beyaz zehir inşaatına için gıcırtı eylemleri düzenlenmişti.

TBMM'de gazetecilerin mevzuya ilişkin sorularını cevap veren Eroğlu, "Maden ağız ağıza himayeci mantıkla düz yazı ediliyor. Ruhsat ve ÇED raporları münfail mı sanarak bakıyoruz önce. Madenin çevreye dokunca vereceği iddiası yalan. Geri adım atmayacağız" dedi.

Madenin gizli galeri sistemiyle düz yazı edildiğinin çecik anlatılacağını da dile getiren Eroğlu, "Buna karşın bariz pres yapılacak, direk kesilecek sanarak kara yaymaca yapıldı. Su kaynakları tükenecek de deniyor. Oysa su bambaşka yerden getirilecek. İşletmeci şirketin gizli galeri sistemiyle dokuncasız çalışıldığını vatandaşa anlatması gerekiyor" dedi.

KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISINDA DİLE GETİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugünkü CHP Meclis Grup Toplantısı'nda Cerattepe beyaz zehir inşaatı çalışmalarını eleştirerek, uzman tutanağına göre, 50,300 ağacın kesileceğini kaydetti.

Eroğlu, Cerattepe'de ağaçların kesileceği endişesinin hatırlatılması üstünde ise, "2008'de genelgem var. Maden ruhsatı alırken iyileştirme şartı getiriyoruz. Ağaç keserse dikecek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Cumartesi haset gazetecilerin mevzuyla ilgilendiren sorusu üstünde bakır madeninin gizli galeri sistemiyle çevreye dokunca vermeden çalışacağını açıklamıştı.

Kaynak: HABER7.COM