MHP’li muhaliflerden Sinan Oğan, Türkiye’nin kan revan içerisinde, MHP’nin ise parti kapatmakla meşgul olduğunu belirterek, “Sayın Genel Başkanımız mahkeme kapılarına düşürmesin bizi. Ülkücü iradenin tecelli edeceği yeri mahkeme salonları olarak belirlemesin, kurultay salonları olarak belirlesin. Sayın Genel Başkanımız kardeşi kardeşe düşürmesin” dedi.

Oğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın önceki gün görevinden istifasını açıklamasına ilişkin, “Tam da beklediğimiz gelişme buydu” ifadesini kullandı. Oğan, şunları söyledi:

“Bir taraftan dışarıdaki delegeler, teşkilatlar, il başkanları, ilçe başkanları, merkez karar yönetim kurulu üyeleri, MYK üyelerimiz değişimi talep ederken MHP Genel Merkez yönetiminin buna sessiz kalmaması gerekirdi.”

Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye seslenen Oğan, alacağı kararın önemli olduğunu ifade ederek, taleplerini şöyle sıraladı: “Sayın Genel Başkanımız mahkeme kapılarına düşürmesin bizi. Sayın Genel Başkanımız, ülkücü iradenin tecelli edeceği yeri mahkeme salonları olarak belirlemesin, kurultay salonları olarak belirlesin. Buyurduğu takdirde kendisi de gelsin aday olsun. Orada bir demokratik yarış olsun. Bizim beklediğimiz şey bir ayrıcalık değil.”

YUSUF HALAÇOĞLU: KURULTAYDAN YANAYIZ

Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ve Ankara Eski Milletvekili Özcan Yeniçeri ile düzenlediği ortak basın açıklamasıyla Bahçeli’ye kurultay çağrısı yapan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, muhalif adayları desteklemediklerini ama olağanüstü kurultayın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Halaçoğlu, “Devlet Bey’e karşı değiliz ve muhaliflere de bir desteğimiz söz konusu değil. Genel başkanın kendi iradesi ve inisiyatifinde olağanüstü kongreye gitme talebinde bulunduk” diye konuştu.

ŞEFKAT ÇETİN'DEN ÖZDAĞ'A TEPKİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın görevinden istifa ederek Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye kurultay çağrısında bulunması sonrasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’den çok sert tepki geldi. Devlet Bahçeli’nin sağ kolu olarak bilinen Çetin, Twitter hesabından paylaştığı ifadelerle Özdağ ve arkadaşlarının gidişini üstü kapalı olarak eleştirdi. Çetin, “Liderim Devlet Bahçeli… Emrindeyim! Yılanlardan, satanlardan, kaçanlardan MHP’li de olmaz… Ülkücü de olmaz...” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM