banner285
14 Haziran 2012 Perşembe 11:08
Bağımsız Tuğluk’a 14 yıl 7 ay hapis

 Tuğluk’un değişik tarihlerde yaptığı konuşmalardan dolayı 82.5 yıl hapis cezası istemiyle Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı dava dün sonuçlandı. Tuğluk’ur avukatı Fethi Gümüş, müvekkilinin konuşmaları siyasetçi kimliği ile yaptığını ifade ederek, “Konuşmalar bir bütün olarak değerlendirildiğinde ana fikri kardeşlik ve birlik mesajıdır. Bir kaç cümlenin alınması ile farklı bir yorum yaratılmaya çalışılmıştır” dedi.

1 yıl 15 gün ceza verilmişti

Verilen kısa aranın adından Tuğluk’un farklı tarihlerde yapmış olduğu 10 konuşma için 10 kez 10’ar ay hapis, bu tarihlerdeki eylemi nedeniyle ise “Örgüte üye olmamak ile birlikte örgüt adına suç işlemek” suçunu işlediği gerekçesi ile 14 farklı konuşması nedeniyle yargılandığı davada 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. 25 Mayıs 2012 tarihinde de Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Aysel Tuğluk’a kapatılan DTP’nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’ndeki konuşmasında ve bir basın açıklamasında “Örgüt propagandası’’ yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 15 gün hapis cezası vermişti.


Star

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.