VAN

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, il, ilçe teşkilatı ve partililer Aydın Ahi'nin Boğazkesen Mahallesi'ndeki taziye evine giderek aileye başsağlığı diledi.

Kayatürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütünün sivil, savunmasız ve mazlumları hedef aldığını belirtti.

Terör örgütünün daha önce katlettiği insanlara çeşitli kılıflar uydurduğunu aktaran Kayatürk, şöyle konuştu:

"Şu anda açık ve net olan bir şey var: Terör örgütü savunmasız insanları öldürüyor. En son Aydın Ahi'yi kız çocuklarının yanındayken alıp götürdüler. Bu örgütün ne yaptığının açık ve net bir göstergesidir."

"Siz masum, sivil, yaşlı bir insanı çocuklarının gözleri önünde alıp 50 metre ötede öldürürseniz, burada Müslüman Kürt halkı rahatsız olur, Allah rahatsız olur." diyen Kayatürk, şöyle devam etti:

"Aydın Ahi, 70 yaşına giden ancak 10 yaşındaki bir insanın kalbindeki sevgi ve şefkati taşıyordu. Muhteşem bir kişilikti. Onun tek suçu bu bölgeye hizmet getiren AK Parti hareketine yardımcı olmaktı. Aydın Ahi kahraman bir adamdı. Aydın Muştu, Adnan Vanlı, Diyarbakır'daki kardeşlerimiz ve son olarak Aydın Ahi ağabeyimize yapılan saldırıları nefretle, lanetle kınıyoruz."

"Sevgi ve şefkat dolu bir insandı"

Kayatürk, Ahi'nin özellikle zorlu kış şartlarında yolda kalan öğretmen ve kız öğrencilere evini sürekli açtığını ifade etti.

Ahi'nin kendi aracını okul servisi gibi kullandığını vurgulayan Kayatürk, "Daha önce Van'da görev yapan bir öğretmenimiz beni aradı. Bana, 'O bizim hacı ağabeyimizdi. Ben Özalp'ta görev yaparken defalarca evinde yemeğini yedim.' dedi. Kız çocuklarının eğitimsiz kalmaması için büyük gayret sarf ediyordu." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Soğanda ise Kürtler adına ortaya çıktığını iddia eden terör örgütü ve siyasi uzantılarının Ahi'nin kanında boğulacağını söyledi.

Soğanda, CHP'yi teröre tepki amaçlı Van merkezden Boğazkesen Mahallesi'ne yürümeye davet etti.

Taziye evi ziyaretinin ardından ailenin bulunduğu eve geçen Kayatürk ve Soğanda, Ahi'nin ailesiyle görüştü.

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Kaynak: AA