Haber Merkezi (Halil Eğriboyun) - Avukat Celal Ülgen Muğla’da E  Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı ziyaret etti. Ülgen, cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada haziran ayından umutlu olduğunu söyledi.

Ergenekon ve Balyoz davalarının ünlü avukatı Ülgen, şöyle konuştu: "Soruşturmanın başlamasından kovuşturmanın sonucuna değin tutuklama tedbirine gerek duyulmayan Yanardağ hakkında verilen karar salt kendisini ilgilendirmemekte. Aynı zamanda kamu vicdanına da kelepçe vurmaktaydı. Aynı yaptırımı uyguladığı kişilerin özgür, Yanardağ’ın tutuklanmasını gerektiren ne gibi nedenler vardı? Bizce bu nedenlerden biri, Yanardağın dinmek bilmeyen mücadele gücü, Yurt Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni olması, esas hakkındaki savunması sırasında tutuksuz sanık olduğunu unutarak korkusuzca ve de gerçeklerin üstüne basarak savunma yapması olabilir miydi?”

YARGITAY HAZİRAN’DA
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 5 Ağustos 2013 tarihinde verdiği hapis cezalarının gerekçeli kararını henüz açıklamadığını bildiren Ülgen, gerekçeli kararın açıklaması, Balyoz davası gözönünde bulundurulursa 2014 yılı Şubat ayında yapılabileceğini öngördü.Ülgen şöyle devam etti: “Ergenekon adı verilen davanın Şubat 2014'e değin karar yazma sürecinin devam edeceğini sanıyorum. Şubat 2014'ten itibaren üç ay da kararın tebliğ ve gerekçeli temyiz layihalarının sunulması için bir süre eklenir.  Böylece Haziren 2014 dosyanın Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderilmesi gerçekleşebilir. Bu süre zarfında sorun aylık tutukluluk incelemelerinin kim tarafından yapılacağı noktasında düğümlenmektedir. Bize göre dosya kimin elinde ise tutukluluk incelemesini o yapmalıdır. Yani Haziran 2014'e değin 13. Ağır Ceza Mahkemesi o tarihten sonra da Yargıtay 9. Ceza Dairesi tutukluluk incelemesi yapabilecektir. Biz de Yanardağ’ın uğradığı haksızlığın ve hukuksuzluğun ortadan kaldırılması için Yargıtay’a gerekli başvurularımızı yapacağız. Merdan Yanardağ’ın tahliyesini yeniden talep edeceğiz. Dileğim, Haziran ayı Yanardağ için özgürlük ayı olur.”

MERDAN DİRENÇLİ
Ülgen, ziyaret ettiği Yanardağ’ın neşesinden ve direncinden hiçbir şey kaybetmediğini söyledi.

yurtgazetesi