İSTANBUL

Ülkü Adatepe'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Camide, Adatepe'nin oğulları Ali Kemal Doğançay ile Ahmet Kemal Doğançay taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine katılan 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kızı Özlem İnönü Toker,Ülkü Adatepe'yi 3 yaşında tanıdığını ve ilk tanıyanlardan birisi olduğunu belirterek, daha sonra kendi evlerine de sürekli geldiğini söyledi.

Camideki cenaze törenine, Adatepe'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, sanatçılar  Müjdat Gezen ve Ali Rıza Binboğa, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile bazı subaylar ve vatandaşlar katıldı.

Adatepe'nin cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde cenaze aracına konuldu. Ülkü Adatepe'nin cenazesi, daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada, cenaze namazını kıldıran imamın, Adatepe'nin kendi cenazesinde alkış istemediği şeklinde vasiyeti olduğunu ve bunu yakınlarının kendisine ilettiğini söylemesine rağmen cenazeye katılanlar uzun süre alkış tuttu.


aa