ANKARA

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca, "Sosyal sorunlarımızın büyüklüğü, kangrenleşmiş durumlar göz önüne alındığında Sosyal Bilimler Üniversitesi sadece eğitim ve araştırmayla sınırlı bir iş yapmayı değil, bu üretilen bilgiyi de toplumsal katmanların, kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarının faydasına dönüştürmeyi amaçlamaktadır." dedi.

Rektör Barca, üniversitenin 5'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir araya geldiği medya temsilcileriyle yıl dönümü anısına üniversitenin bahçesinde beş fidan dikti.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin, sosyal bilimlerde tematik bir üniversite olarak kurulduğunu aktaran Barca, "Bu üniversitenin bir uluslararası üniversite olması, dünyayı araştırma konusu yapması, lisansüstü programlar ağırlıklı bir yapısının olması, ülkemizin ve bölge ülkelerinin akademisyenlerini yetiştirmeye yönelik bir amacının olması burayı farklılaştırıyor. Bir araştırma üniversitesi olarak öne çıkartıyor." değerlendirmesini yaptı.

Prof. Dr. Barca, Sosyal Bilimler Üniversitesinin üretilen bilgiyi fakülteler, enstitüler üzerinden yaymaya çalışan yapısıyla Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu araştırılmış bilgiyi üretmek ve bunu faydaya dönüştürmek için çaba harcadığını vurguladı.

Bunun için üniversitenin en farklılaşan alanlarından birisinin sosyokent kurma girişimi olduğunu belirten Barca, şunları dile getirdi:

"Teknokentlerin muadili olan sosyokentler sosyal inovasyonun yapılması, bu inovasyonun da ürünlere dönüştürülerek geniş çevrelerin faydasına konu edinmesi amaçlanmaktadır. Şüphesiz sosyal sorunlarımızın büyüklüğü göz önüne alındığında, kangrenleşmiş durumlar göz önüne alındığında Sosyal Bilimler Üniversitesi sadece eğitim ve araştırmayla sınırlı bir iş yapmış olmayacak, bu üretilen bilgiyi de toplumsal katmanların, kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarının faydasına dönüştürmeyi amaçlamaktadır. Bilgi üretimi ve bilgi yayılımı ile sağlayacağı bu katkının önemli bir boşluğu dolduracağı ve üniversitemizin sosyal bilimler alanında ülkemizin bir gurur üniversitesi olacağını umut ediyoruz. Bu umut ve motivasyonla yola koyulduk."

Muhabir: Zehra Aydın


Kaynak: AA