ŞANLIURFA

TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AP'nın aldığı kararı sürpriz bulmadıklarını belirtti.

AP'nin samimiyetinden şüphe duyduklarını ifade eden Gülpınar, her platformda demokrasiyi savunduğunu anlatmaya çalışan AP'nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin karşı karşı kaldığı duruma sessiz kaldığını bildirdi.

AP'nin kararının bir önem taşımadığına işaret eden Gülpınar, şöyle devam etti:

"Özellikle son 2 yılda Türkiye'ye karşı farklı bir tavır içerisine girdi. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı 'Erdoğan fobi' diyebileceğimiz bir yaklaşım içerisindeler. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası AP'nin takındığı tavır bu kararın zaten habercisi gibiydi. Aldıkları kararın bizim için artık bir önemi yok. İster olumlu ister olumsuz olsun bunca şeyden sonra bir anlam taşımıyor."

"Türkiye aleyhinde buluşuyorlar"

Gülpınar, AP üyelerinin kolay kolay ortak bir noktada buluşamadığını ancak söz konusu Türkiye olunca hemen bir araya gelebildiklerine dikkati çekerek, şu görüşlere yer verdi:

"Böylesi bir ortak kararı terör örgütleri ve destekçileri aleyhinde alamıyorlar. Türkiye aleyhinde olunca hemen ortak noktada buluşabiliyorlar. Türk kamuyu tabi ki bu durum karşısında AP'yi samimiyetsiz ve iki yüzlü buluyor. İstedikleri kadar demokrasi yanlısı olduklarını savunsunlar durum ortada. Sürekli Türkiye'deki görüşmelerini aynı eksendeki siyasilerle yapıyorlar defalarca 'Türkiye'de farklı siyasi görüşler var onların da değerlendirmesini alın' dedik ama ısrarla tek bir eksen üzerinden görüşme yapıyorlar. Diyarbakır'a geliyorlar aynı grubu Şanlıurfa'ya davet ediyoruz özellikle gelmiyorlar, benzer yüzlerce örnek var. Sürekli tek taraf üzerinden politika yapma gayretindeler. Ülkemizi zorlamak için objektif davranmıyorlar."

Muhabir: Rauf Maltaş

Kaynak: AA