ANKARA- Kızılay Yüksel Caddesi’nden toplanan binlerce kişi Gezi Parkı’nda başlayan ve Taksim çevresinde devam eden polis müdahalelerine tepki göstermek ve direnen eylemcilere destek vermek için Kuğulu Park’a yürüdü. Sloganlar ve pankartlarla Kuğulu’da toplanan eylemcilere kentin çeşitli yerlerinden gelenler de destek veriyor. Parkın yanındaki Tunalı Hilmi Caddesi trafiğe kapatıldı.

Sayıları her geçen dakika artan eylemciler sık sık “Her yer Taksim her yer direniş”, “Hükümet istifa” sloganları atıyor. Saat 18.30’dan itibaren Kuğulu Park’ta toplanmaya başlayan gruplarla birlikte Kuğulu Park şu an itibariyle doldu. Eyleme CHP, Devlet Tiyatrosu Çalışanlar, Halkevleri, Kollektif, Kaldıraç, TKP, Ankara Gücü, ÖDP pankrat açarak destek veriyor. Okullarından çıkan öğrenciler ve iş yerlerinden çıkan çalışanlar parka gelmeye devam ediyor. Polis göstericilerden uzak bir şekilde çevrede güvenlik önlemleri aldı. Eyleme CHP’li Sinan Aygün de destek veriyor. Bazı eylemciler parktaki asırlık bir agaca tırmanarak “Meydanıma, kentime, tiyatroma, dokunma” yazılı pankart açtı. Park civarın internet iletişimi sorunu yaşanıyor.

Radikal

Türkiye Barolar Birliği Yönetimi tam kadro, Taksim Gezi Parkı’nda güvenlik güçleri tarafından vatandaşa yönelik şiddetin protesto edildiği Ankara Kuğulu Park’taydı…


Kuğulu Park’taki vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu ve Türkiye Birliği Yönetim Kurulu üyeleri eyleme alkışlarla katıldılar.

Burada, gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, “Halkına karşı şiddet uygulayan bir iktidar meşruiyetini yitirir. Hükümeti derhal durumu normalleştirmeye ve demokratik gösteri hakkını kullanan yurttaşlarımızın temel haklarına saygılı olmaya davet ediyoruz. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu olarak Taksim Gezi Parkı’nda güvenlik güçleri tarafından vatandaşa uygulanan şiddetle ilgili olarak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.