Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden bir grup öğrenci, özel bir hayvan hastanesinde darp ettiği veterinere tecavüz ettiği öne sürülen sürülen ProfDr. H.B'yi protesto etti.

Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi

Dün, Ankara Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. H.B.'nin ortaklarından olduğu hayvan hastanesinde nöbete kalan veteriner Ç.B.’ye tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklandığı ortaya çıkmıştı. 

Bugün, Dekanlık binası önünde toplanan öğrenciler, tutuklanmasının ardından açığa alınan Prof. Dr. H.B'yi protesto etti.

Öğrenciler adına açıklamayı okuyan öğrenci temsilcisi Hüseyin Fatih Şimşek, bu konudaki iddiaların daha önce de gündeme getirildiğini ve fakülte yönetimine şikâyette bulunduğunu ancak olayın örtbas edildiğini söyledi. 

Şimşek, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri olarak sessiz kalmayacaklarını ve tepkilerini her zamankinden daha gür dile getireceklerini söyledi.

"Tecavüzcü-tacizci hoca istemiyoruz"

Üniversite bünyesinde görev yapan H.B'nin 3 Nisan'da kendisine ait hayvan hastanesinde veteriner S.D'nin yardımı ile kadın meslektaşlarını darp edip cinsel istismarda bulunduğunu söyleyen Şimşek, şunları kaydetti:

"Sürdürülen hukuki süreçlerle kendisi cezasız bırakıldı. Bu güncel eylemi gerçekleştirebilmesinde o aşamalarda yaşanan ve bizim 'ihmal' olarak adlandırdığımız noktaların ilgili makamlarca yeniden araştırılıp, sorumlularının yeniden tespit edilip, bu şahıslar üzerinde gerekli cezai uygulamaların yapılmasını veteriner hekimliği camiası olarak talep ediyoruz."

Açıklamanın ardından bir süre fakülte binasında yürüyen öğrenciler, "tecavüzcü-tacizci hoca istemiyoruz" sloganları attı.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/ankara-universitesi-ogrencilerinden-cinsel-istismar-protestosu,815867