ANKARA

Başkent'te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ulus Meydanı'ndan 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'na kadar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehteran Birliğinin seslendirdiği marşlar eşliğinde "Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı" yürüyüşü gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği yürüyüş, saat 18.30'da Ulus Meydanı'ndan başladı.

Yürüyüşte, kortejin önünde yer alan TSK Mehteran Birliği, 330 kişilik kadrosuyla çeşitli marşlar seslendirirken, birçok kişi ellerinde meşaleler ile yürüyüşe katıldı. Meşaleli grubun arkasında da çok sayıda vatandaş yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıdı. Yürüyüşe, gaziler de üstü açık otobüslerden ellerinde bayraklar ile eşlik etti. Ulus'taki ilk Meclis binasının büyük bir maketi ile büyük bir Atatürk büstü de araç ile taşındı.

Çok sayıda klasik otomobil sürücüsü de araçlarıyla yürüyüşe eşlik ederken, bir grup maskot da yürüyüşte yer aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesince üstü açık otobüsten vatandaşlara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Yürüyüş sırasında belli noktalarda havai fişekler atıldı. Güvenlik şeridinin dışında korteji izleyen vatandaşlar, mehter takımına yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşık 2 saat süren yürüyüş, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda sona erdi.

Muhabir: Fatih Çakmak

Kaynak: AA