Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk Belediye Meclisi toplantısında "Benden, makamında oturan ve tek işi geleni gideni ağırlamak olan bir başkanlık göremeyeceksiniz. Belediyemizin yürüttüğü projeleri yerinde denetleyecek, kurumlarımızın vatandaşlarımızı memnun edip etmediğini sahada gözlemleyecek bir başkanlık göreceksiniz." dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Yavaş, "Geceyi gündüze katık edip yorulmadan çalışacağımıza itibar eden ve bizleri buraya gönderen Ankaralı hemşerilerimize bir kere daha yürekten teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı. 

Ankara'yı sokak sokak bildiklerini aktaran Yavaş, şöyle konuştu: "148 Belediye meclis üyesiyle, Ankaramızın sorunlarını birlikte omuzlayacağız. Ankara’ya hizmet yolunda sizlerle yapacağım kader ve güç birliğinin nasıl hayra vesile olacağını hep birlikte görecek, süreçten alnımızın akıyla çıkacağız. Meclis üye dağılımında ağırlığın AK Parti'de olması beni hiç rahatsız etmemiştir, etmeyecek de. Çünkü buradaki tüm arkadaşlarımın, söz konusu Ankara'ya hizmet olunca, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan, gerçekleşecek her faaliyet ve projede, Ankara için ortak irade koyacağına inancım tamdır. Kampanya sürecinde söz vermiştim. Eğer buradaki çoğunluk CHP'de olsaydı encümende ve meclis bünyesinde çalışacak olan komisyonlarda, eşit dağılımı sağlayarak, daha şeffaf ve adil çalışmanın önünü açacaktım."

"Benim Ankara’ya hizmet yolunda hiçbir arkadaşımıza karşı bir ön yargım olmadığı gibi, hiç kimsenin iyi niyetinden de şüphem yok" diyen Yavaş, vicdan ve ortak akıl eşliğinde projeleri uygulayacaklarını söyledi.

Belediye meclis üyelerinin "kasten engel olmaya yönelik" bir tavır takınacağını kesinlikle düşünmediğini tekrarlayan Mansur Yavaş, "İnsanız ve elbette hataya düşebiliriz, yanılabiliriz. Burada birbirimizi ikaz etmek, yanlışın düzeltilmesini sağlamak, hem sağlıklı bir sistemin temel taşıdır, hem de birbirimize karşı olan sorumluluğumuzdur, borcumuzdur." dedi. 

Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da

Kaynak: https://t24.com.tr/haber/ankara-buyuksehir-belediye-meclisi-yavas-baskanligindaki-ilk-toplantisini-yapti,816696