İstanbul- Resmi erkânın Anıtkabir ziyareti saat 8.45'te başladı. Bu yılki kutlamalara rahatsızlığı dolayısıyla katılamayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yerine, Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek başkanlığındaki heyette, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kuvvet Komutanları, siyasi parti temsilcileri ve üst düzey devlet kurumlarının başkan ve genel müdürleriyle Ankara Garnizonu'na bağlı birliklerden komutan ve subaylar yer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yurtdışında bulunduğu için ziyarete katılmadı.

Heyet Aslanlı Yolu geçtikten sonra Atatürk'ün manevi huzuruna geldi. Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktıktan sonra birlikte saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunduktan sonra ise Çiçek ve beraberindekiler Anıtkabir Özel Defteri'nin bulunduğu Misakı Milli Kulesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Vekili Çiçek burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şu satırları yazdı:

"Emanetiniz güvenilir ellerde..."

"Aziz Atatürk, tarihimizin en önemli gurur günlerinden Büyük Zafer'in yıldönümünde huzurunuzdayız. Büyük yokluklar içinde güçlü ordulara karşı Kurtuluş Savaşı'nda verdiğiniz mücadele milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Yüce Milletimiz ve Kahraman Ordumuzla 30 Ağustos'ta muazzam bir destan yazdınız. Bizlere bu cennet vatanı ve Cumhuriyeti miras bıraktınız. Bizler bu ülkenin her karış toprağı için ne bedeller ödendiğinin bilincindeyiz. Emanetiniz güvenilir ellerdedir, emanetinize sonsuza kadar kararlılıkla sahip çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti'ni işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için büyük gayret gösteriyoruz. Bin yıldır etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olan milletimiz birlik ve beraberliğinden aldığı güçle, hedeflerine ulaşmak için var gücüyle çalışıyor. Aramıza nifak sokmak isteyenler, tarihin her döneminde olduğu gibi hüsrana uğrayacaktır. Zafer Bayramı'nda millet olarak aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, size minnet duygularımızla birlikte şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun."

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, saat 11.15'te Ankara Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde bulunan Hipodrom'da gerçekleştirilecek geçit töreniyle devam edecek. Geçit Töreni'ni Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da izleyecek.

Kutlamalara, saat 16.00'da Kara Harp Okulu'nda düzenlenecek olan 163. dönem diploma ve sancak teslim töreniyle devam edilecek.

cumhuriyet