Uzmanlara göre, okulların kapanmış olması, tatil için imkanların iyi olması, bu bayramı çok ciddi şekilde patlatacak

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, Rus pazarında çok ciddi hareketlenme olduğunu belirterek, okulların kapanması ve ramazanın bitiyor olmasının iç pazarı da hareketlendirdiğini söyledi.

Türk turizminde ciddi hareketlenme olduğunu vurgulayan Duran, "Avrupa pazarında da son dakika hareketlenmeleri var. Orada da okullar ay başında tatil oluyor. Rakip ülkelerdeki yüksek doluluk oranı ve fiyat pahalılığı Türkiye'yi tekrar cazip hale getirmeye başladı." diye konuştu.

Duran, siyasi çekişmeler devam etse de Almanya pazarına yönelik çalışmalar da olduğuna dikkati çekerek, Antalya ve Türkiye'deki fiyat politikalarının cazip olduğunu kaydetti.

Rusya, Avrupa, Ukrayna ve iç pazar sayesinde artık otellerdeki doluluk oranlarının eylül ayına kadar böyle devam edeceğini vurgulayan Duran, gelen turist sayısı bakımından rakamların 2016'nın çok üstünde seyrettiğini anlattı.

Turizmde ana pazar olan Rusya'dan geçen yıl 800 bin turist geldiğini hatırlatan Duran, "Bu yıl Rusya'dan en az 4,5 milyon turist bekliyoruz. Antalya'ya ise 3,5 milyon bekleniyor, çok ciddi bir artış demektir. Gelirler konusunda hala gerideyiz ancak kaliteli hizmetimiz sayesinde bu da artacak." dedi.

Başkan Duran, şunları kaydetti:

"İç pazardan artık çok ciddi beklentilerimiz var. Bu sene iç pazardan Antalya'ya 6 milyon misafir bekliyoruz. Türkiye genelinde ise 10 milyon civarında hareketlilik bekleniyor. Erken rezervasyon, taksit sistemi büyük kolaylık sağladı. Ramazan Bayramı dolayısıyla Antalya'da oteller yüzde 100 doldu. Birçok otellerde yer kalmadı, bundan sonra herkes ne bulursa oraya gitmeye çalışacak. Okulların kapanmış olması, tatil için imkanların iyi olması bu bayramı çok ciddi şekilde patlatacak. İnsanlar 9 günlük güzel bir tatile çıkıyor. Çok ciddi bir hareketlenme var."

Kaynak: HABER7.COM