Fırat Kalkanı Harekatının 74. gününde, terör örgütü DEAŞ'ın saldırısı sonucu yaralanan 3 askerden biri olan Yüzbaşı Kocaman şehit oldu. Şehit Yüzbaşı, bugün Kocatepe Camii’nde öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Yüzbaşının Ankara Sincan'da bulunan baba evine Orgeneral Hulusi Akar ve beraberinde Kuvvet Komutanları taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Yüzbaşı için Kuran okutularak helva dağıtıldı.

Şehit Yüzbaşı Kocaman’ın ailesine ve silah arkadaşlarına baş sağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “Burada hepimizin bildiği gibi mücadelemiz uzun zamandır devam etmekte. Bu konuda hiçbir tereddüdünüz olmasın. Biz, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, tüm olanlara rağmen birlik ve bütünlük içinde, ülkemizin ve milletimizin birliği, bütünlüğü ve güvenliği için ne varsa gece gündüz yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bununla ilgili elimizden gelen her türlü imkânı kullanmak suretiyle, ülkemizi mutlaka en kısa zamanda güvenli hale getireceğiz” dedi.

Yurt içinde ve yurt dışında teröristlerle mücadelenin aralıksız olarak devam ettiğini ifade eden Akar, “FETÖ terör örgütünün açtığı bir takım kazayı belayı yaşamış olsak da, burada bütün silah arkadaşlarımızla beraber büyük bir azim ve kararlılıkla, bu mücadeleyi sürdürmeye devam ediyoruz. Hepimiz görevimizin başında, milletimiz ve ülkemizin güvenliği için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Konuşmasına, bu güne kadar verilen şehitlerin kanının hesabının sorulduğunu ve bundan sonra da sorulacağını belirterek devam eden Genel Kurmay Başkanı,”Gazilerimizin ve Şehitlerimizin kanlarının bir damlası dahi yerde kalmayacak. Hepiniz bilin. İster dağda, ister ovada, ister karda kışta, ister gece gündüz bu mücadele aralıksız sürdü, sürmeye de devam edecek. Bu konuda biz Türk Silahlı Kuvvetleri olarak milletimizin sevgisini, güvenini taşımaktan büyük bir mutluluk ve şeref duyuyoruz. Dolayısıyla milletimizin silahlı kuvvetlere olan güvenini sarsmamak, sevgisini eksiltmemek bizim en önemli amacımız ve maksadımızdır. Bütün çalışmalarımızda bunun üzerinde önemle ve hassasiyetle durmaktayız. Bu mücadele sırasında bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Gece gündüz demeden en son teröristi etkisiz hale getirene kadar mücadelemiz devam edecek. Ancak hiçbir şekilde yurt içinde ve dışında masum hiçbir vatandaşımızın tırnağına zarar gelmemesi için her türlü tedbiri aldığımızı bilmenizi istiyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Taziye ziyaretinin ardından Genel Kurmay Başkanı ve kuvvet komutanları, şehit evinden ayrıldı.

Kaynak: DHA