Siirt'in Şirvan ilçesinde yaşayan Algan ve Subay aileleri arasında yaklaşık 6 ay önce çıkan ve 24 yaşındaki Ersin Subay'ın ağır yaralandığı kavganın ardından iki aile arasında husumet başladı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Burhan Yeyrek ile Hudeydan Kayaalp ile bazı kanaat önderleri, yaptıkları görüşmelerle ailelerin arasındaki husumetin son bulmasını sağladı.

Cevizlik Köyündeki Bumbat Camisi'nin altında bulunan taziye evinde barış yemeği düzenlendi.

Yemeğe katılan Yeyrek, yaptığı açıklamada, yaşanan kavganın ardından herkesi huzursuz eden husumetin sona ermesi için her iki ailenin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi.

Kavgada ağır yaralanan gencin beyin kanaması geçirdiğini ancak ameliyatın ardından hızla iyileştiğini ifade eden Yeyrek, gencin durumunun iyi olduğunu belirtti.

Yeyrek, iki aileyi barıştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatarak, "Bugün en mutlu günümüz. Allah bu birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Bir daha bu tür kavga ve üzücü şeylerin olmamasını temenni ediyoruz." dedi.

Kanaat önderlerinden Hüseyin Ulaç, birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini vurguladı.

İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyona değinen Ulaç, söz konusu operasyonda HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın da tutuklandığını anımsattı.

"Milletvekili Zeydan, 'PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar." ifadesini kullanmıştı. Bunu söyleyen milletvekili cezaevine gönderilince Avrupa'nın neler yaptığını gördük. Çünkü HDP'li vekil onların ajanıdır." diyen Ulaç, şöyle konuştu:

"Darbe girişiminin gerçekleştiği gece sabaha kadar Recep Tayyip Erdoğan için dua ediyorduk. Birbirimize destek olmamız lazım. Birlik ve beraberliğimizin olması gerekiyor. Türk, Kürt, Arap, Laz ayrımı dinimizde yoktur. Birlik ve beraberlik olduğu sürece Allah'ın izniyle kimse Türkiye'yi mağlup edemez."

Yemeğin ardından iki ailenin fertleri kucaklaşarak husumeti sonlandırdı.


Kaynak: AA