İZMİR

Saadet Partisi İzmir teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik için kan bağışında bulundu.

Konak Meydanı'nda toplanan bir grup partili, "Mehmetçik'e kanımız, vatanımıza canımız feda olsun", "Allah ordumuzu korusun, bütün dualarımız, yüreğimiz sizinle", "Vur vur inlesin Pentagon dinlesin" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, harekatın en kısa sürede hedefine ulaşmasını, Türkiye'nin barış ve huzuruna katkı sağlamasını diledi.

Hazırbulan, Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamada, terörle mücadele etmede meşru müdafaa haklarına sahip olduğunu belirterek, "Unutmamamız gereken şudur ki İsrail'in, ABD'nin ve diğer Batılı güçlerin olduğu bir bölgede güven, barış ve istikrar olmaz. Bölgedeki savaşın asıl sebebi ve sorumlusu ırkçı emperyalizmdir. ABD ve İsrail'den stratejik ortak olmaz. Bunlar terör örgütlerini kışkırtıp he türlü desteği verenlerdir." ifadesini kullandı.

Türk ordusunun hiçbir zaman katil kan emici orduları gibi olmadığını vurgulayan Hazırbulan, şunları kaydetti:

"Şanlı ordumuz Türkiye'ye tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirecek, karanlıkları dağıtacak, barış getirecektir. Anlayışımıza göre ordu sefere çıktığı zaman arkasından ancak dua edilir, elden ne geliyorsa o yapmaya çalışılır. Bize düşen siyasi görüşümüz ne olursa olsun ordumuzun ve devletimizin yanında yer almaktır."

Açıklamanın ardından Tarihi Kemeraltı Çarşısı girişindeki Türk Kızılaya ait kan bağışı aracına geçen grup, harekata katılan Mehmetçik için kan bağışı yaptı.

Muhabir: Halil Şahin

Kaynak: AA