İstanbul Adliyesi'nde görülen bir cinayet davasının tarafları olduğu öne sürülen iki grup arasında tartışma çıktı. Adliye bahçesinde başlayan kavga kısa sürede büyüdü. Bu sırada silahını çeken bir kişi karşı grubun üzerine ateş etmeye başladı. Çıkan çatışma sonrası ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önündeki kavga ile ilgili Murat F., 3 kişiyi silahla yaraladığı gerekçesi ile gözaltına alındı.Murat F.'nin geçtiğimiz yıl Beyoğlu'nda öldürülen Ömer Kocoğlu'nun yakını olduğu, kavganın da Koçoğlu'nun yakınları ile cinayet zanlılarının yakınları arasında çıktığı belirlendi. Olayın ardından gözaltına alınan Murat F.'nin Şişli Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.

Silahlı saldırıda vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 3 kişiden 2’si Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1’i de Florance Nightingale Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Hasköy Keçeci Piri Mahallesi’ndeki bir oto yıkamacısında, 20 Temmuz 2011’de meydana gelen olayda Ömer Koçoğlu, beyaz renkli bir minibüsten açılan ateş sonucu başından vurularak öldürülmüştü. Bölgedeki güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, önce cinayeti işleyen kişilerin kullandığı minibüs tespit edildi. Ardından olayın failleri oldukları ileri sürülen 15 kişi gözaltına alınmıştı. Volkan Çağlayan, Mahmut Tütüncü, Bilal Yaman, Ali Çoban, Ahmet Geniş, Hüseyin Alemdar tutuklanarak cezaevine konmuştu.

CHA