Suriye Savunma Bakanlığı’ndan yapılan dün yapılan açıklamada, “Bugün öğle saatlerinde uçağımız, DEAŞ’le mücadeleye yönelik görevini yerine getirirken düşürüldü. Bu olay koalisyon güçlerinin eylemlerini DEAŞ ile koordine ettiklerinin bir teyidi” denildi. Pilotun ise henüz bulanamadığı belirtildi. 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada ise Suriye rejimine ait SU-22 savaş uçağının, Tabka ilçesinin güneyinde Suriye Demokratik Güçleri’ni vurması üzerine ABD F/A 18 Super Hornet uçakları tarafından yerel saatle 18.43’te düşürüldüğü bildirildi.

LAVROV, ÇİN'DE KONUŞTU

Çin’in başkenti Pekin’de BRICS ülkeleri dışişleri bakanları görüşmesi çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre “Suriye’de olanlarla ilgili konuşacak olursak… Suriye’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı. Karadaki her hangi bir eylem konusunda Şam’ın onayı alınmalı” ifadelerini kullandı.

Rusya, İran ve Türkiye’nin Astana süreci çerçevesinde teklif ve girişimlerinde Suriye hükümetiyle anlaştığını da vurgulayan Lavrov “Tüm taraflar böyle davranmalı. Suriye’deki güvenli bölgeler, ilerleme kaydedebilmek için olası seçeneklerden biri. ABD ve Suriye’de güçleri veya akıl hocaları olan tüm tarafları hükümetin onayıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla koordine olmaya çağırıyoruz” dedi.

Kaynak: HABER7.COM