Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB-Türkiye Zirvesi evveliyat Türkiye'yi görüşme ederek Ankara'da yıldırı saldırısının düzenlenmiş olduğu yere çiçek bırakacak.

AB Konseyi'nden meydana getirilen açıklamaya uyarınca Tusk, Balkan ülkelerine yapacağı ziyaretin arkası sıra 3 Mart'ta Türkiye'ye geçecek. evvel Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek bulunan Tusk, arkası sıra da 17 Şubat'ta yıldırı saldırının gerçekleştirildiği noktayı görüşme ederek yaşamını kaybedenleri adlandırmak düşüncesince çiçek bırakacak.

Tusk, henüz sonraları İstanbul'a geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile müşterek araya gelecek. Görüşmelerde terörle savaş ve mülteci krizinin gerçek gündemi oluşturması bekleniyor.

AB mutluluk ve hükümet başkanları, 18-19 Şubat'ta Brüksel'de meydana getirilen AB Liderler Zirvesi'nin başında, Ankara'daki yıldırı saldırısını kınayan eş müşterek izah yayımlamıştı.

Liderler başkaca Türkiye ile müşterek doruk gerçekleştirmeyi de kararlaştırmıştı. 7 Mart'ta yapılacak zirvede, mülteci krizi, AB-Türkiye ilişkileri, terörle mücadelede kabilinden mevzular ele alınacak.

Tusk, AB Liderler Zirvesi böylecene müşterek istifham üzerine, Ankara'nın terörle savaş mevzusundaki taleplerinin Türkiye ile yapılacak bulunan zirvede ele alınacağını söylemişti.

Kaynak: AA