IĞDIR

Iğdır'da Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında çektiği bazı fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğünün desteğiyle kentin en işlek bölgelerinden Vali Yolu Caddesi'nde izlenime sunulan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi"ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sergide, yurdun bazı bölgelerinde 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitlere yer verildi.

Vali Enver Ünlü, serginin açılışında yaptığı konuşmada, bu fotoğrafların o günü tekrar yaşattığını söyledi.

O gün yaşanan hain darbe girişiminin canlı tanıkları olduklarını belirten Ünlü, "İşte ferasetli yüce Türk milleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla derhal meydanlara indi, milletiyle, devletiyle bir bütün olup asker ve polis kılığındaki hainlere karşı kahraman, vatansever polis ve askerleriyle bir bütün halinde, tek yürek, işte bu Anadolu Ajansının çekmiş olduğu kareleri yaşadı ve yaşattı, bütün dünyaya büyük bir kahramanlık ve demokrasi örneği verdi." dedi.

Ünlü, serginin açılışında emeği geçen Kredi ve Yurtlar Kurumu ile AA başta olmak üzere tüm kurumlara ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

Vali Ünlü, daha sonra beraberindeki İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, 5. Hudut Alay Komutanı Albay Taner Güneş, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Şerafettin Yiğit ve diğer protokol üyeleriyle sergideki fotoğrafları inceledi.

Sergi, 15 Temmuz Cumartesi günü tutulacak "demokrasi nöbeti" dolayısıyla Iğdır Valiliği önünde yeniden açılacak.

Muhabir: Hüseyin Yıldız, Bülent Mavzer

Kaynak: AA