banner285
Yeşim TURAN
Yeşim TURAN
21 Aralık 2017 Perşembe 10:52
33 milyon ton atık geri kazanıldı

ANKARA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılına ilişkin Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisleri İstatistikleri'ni açıkladı.

Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisleri Anketi, lisanslı veya geçici faaliyet belgeli tüm atık bertaraf ve geri kazanım tesisleri ile lisansı olmasa da belediyeler tarafından ya da belediyeler adına işletilen düzenli depolama, yakma ve kompost tesislerine uygulandı.

Buna göre, 2016 yılında 140 atık bertaraf ve bin 558 geri kazanım tesisi olmak üzere toplam bin 698 tesisin faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Toplam kapasitesi 834 milyon metreküp olarak belirlenen 134 düzenli depolama tesisinde 44 milyon ton atık bertaraf edildi.

739 bin ton atık enerjiye dönüştü

Ayrıca atık geri kazanımı lisanslı 35 beraber yakma tesisinde 739 bin ton atık yakılarak enerji geri kazanımı gerçekleştirildi.

Lisanslı diğer bin 516 atık geri kazanım tesisinde ise toplam 32 milyon ton atık metal, plastik, kağıt ve benzeri ürünlerin geri kazanımı sağlandı.

Böylece toplamda 33 milyon ton atık geri kazanılmış oldu.

Muhabir: Mehtap Yılmaz

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 21.12.2017 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.