Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, "Türkiye'de yöneticilerin üçte biri çalışanların şirketleri için kişisel fedakarlıkta bulunmalarını bekliyor. Çalışanlar ise kendilerinin sadece 'iş gücü' olarak değil, 'insan' olarak görüldüğü bir çalışma ortamı istiyor." dedi.

Kurum kültürünün dizayn edilmesi alanında araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunan Great Place to Work şirketi, "2016 Türkiye"nin en iyi işverenleri listesini düzenlenen törende açıkladı.

Törendeki konuşmasında sonuçları yorumlayan Toprak, "Türkiye'de yöneticilerin üçte biri çalışanların şirketleri için kişisel fedakarlıkta bulunmalarını bekliyor. Çalışanlar ise, kendilerinin sadece 'iş gücü' olarak değil, 'insan' olarak görüldüğü, yetkin yöneticilerin kendilerine etik kurallara uygun ve pozisyonlarına bakılmaksızın eşit davrandığı, duygusal ve psikolojik olarak sağlıklı bir çalışma ortamı istiyor." diye konuştu.

Türkiye'de 4'üncü kez açıklanan listede, çalışan odaklı yönetim anlayışı ile insani dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip 25 şirket yer alıyor.

Listenin kategori birincileri Microsoft, AXA Sigorta, Hilton ve "Türkiye'de En İyi İşverenler" listelerine giren ilk kar amacı gütmeyen kurum olma özelliğini taşıyan Young Guru Academy (YGA) oldu.

Kaynak: AA