İSTANBUL

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Esra Albayrak, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz Darbe Gi̇ri̇şi̇mi̇ Sonrası Uluslararası Çocuk ve Travma Sempozyumu"nun açılışına katıldı.

Albayrak, burada yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanında, insanlığın göz bebeği çocukları ve onların geleceklerini yok eden kıyımlar yaşandığını ve bunun önlenemediğini anlattı.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve vahşetin de bu olaylardan biri olduğunu aktaran Albayrak, şöyle konuştu:

"Kimilerinin zihninde darbe, bir daha eskisi gibi oyun oynayamamaktı, kiminde Suriye, Irak, Filistin gibi olmaktı, kiminde ise arkadaşlarını bir daha görememek, evine bir daha ulaşamamaktı. Çok şükür ki, bunların hiçbiri gerçekleşmedi. 15 Temmuz gecesi, karanlığın en derin olduğu an, aydınlığın en yakın olduğu zaman tecelli etti."

"Çocuklarımız ve geleceğimiz için yapacağımız bir seçim"

Demokrasi nöbetlerine bazen çocuklarını da gönderdiğini anlatan Albayrak, çocuklardan her akşam kahramanlık hikayesi dinlediğini aktardı.

Esra Albayrak, "Ben inanıyorum ki, Türk milleti, çocuklarımız, bu büyük ruh depreminden manen güçlenerek çıkmıştır. İşte tam da bu sebeple, 15 Temmuz'un ertesi günü olarak nitelendirebileceğimiz 16 Nisan'ı, çocuklarımızın geleceği adına çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Benim için 16 Nisan, çok açık söylüyorum, kendimiz için yapacağım bir seçim değil, çocuklarımız ve geleceğimiz için yapacağımız bir fırsattır, imkandır ve seçimdir." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Lale Bildirici

Kaynak: AA