TSK'dan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterimiz 16 Mart 2012 günü yerel saat ile 10.25’te kaza kırım geçirmiştir.  Helikopterde bulunan 12 askeri personelimiz şehit olmuştur.  Olayın meydana geliş nedeni kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır.  Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına, şehitlerimizin kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz."

Afganistan’da çoğunluğu Kabil çevresinde olmak üzere 1,800’den fazla Türk askeri görev yapıyor. Ancak diğer NATO üyesi ülke birliklerinin aksine, Afganistan’daki Türk askerleri, sadece devriye görevi yapıyor.

Bu helikopter kazasının, NATO üyeleri arasında, gittikçe daha maliyetli hale gelen Afganistan Savaşı’yla ilgili tansiyonu daha da yükseltmesi bekleniyor. Ülkenin güneyinde Ocak ayında yaşanan bir başka helikopter kazasında da altı ABD Deniz Piyadesi ölmüştü.

"Olayın oluş sebebi acil iniş olarak görülüyor"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan'daki helikopter kazasıyla ilgili açıklama yaptı. İstanbul'daki Reform İzleme Grubu 25.Toplantısına katılan Davutoğlu, kazayla ilgili, "12 askeri personelimizi kaybettik. Vahim bir kaza, acımız büyük. Olayın oluş sebebi acil iniş olarak görülüyor" dedi.

 Kılıçdaroğlu TSK'ya başsağlığı diledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kabil'de şehit olan 12 asker için  Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu'nun yazılı açıklaması şöyle: 

"NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterimizin düştüğünü ve Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 12 askerimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. Acımız çok büyüktür. Afganistan'ın Başkenti Kabil'de şehit düşen 12 askerimize rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dilerim."

Ulaştırma bakanı:"Afganistan' da 10 askerimiz şehit "

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,"Üzücü bir haberimiz var. Afganistan' da görev yapan birliğimize ait helikopter kaza kırımına uğradı. İlk belirlemelere göre, 10 askerimiz şehit oldu.Sivil ölenlerde var. Rakamlar henüz teyit edilmedi. Şehitlerimize ve ölen sivillere allahtan rahmet diliyorum " dedi.

CNN