Terör eylemleri güncel iç ve dış gelişmelere tepki olarak yapılmıyor. Terörün hedefi günceli aşıyor; iç savaş koşullarını oluşturmayı amaçlıyor..
Tehlike sanıldığından daha büyüktür.
Terörün cennet vaadi ile aşırı İslamcı kesimi örgütlemesi "gerçek Müslümanlık söylemi" ile üstesinden gelinebilecek bir sorun gibi görülüyor.
Sorun göründüğü kadar basit değil. Terör giderek yoksulluğu, adaletsizliği ve ötekileştirilmeyi kullanarak farklı cepheler açabilir. Cennet vaadi ile insanları ölüm makinesine dönüştüren İŞID'ın tabanını  daha çok bu kesimler; yoksul, ötekileşmiş Müslümanların oluşturduğu bilinen bir gerçektir.

Reina katliamı yılbaşı kutlamalarına karşı çıkan, içki ve eğlenceden nefret eden bazı kesimlerin hoşuna gitmiş olabilir, oh çekmiş olabilirler.
Belki de cebinde parası olmadığı için Reina’ya gidemeyenlerin de içlerinden gizlice, kendilerinin de içselleştiremediği bir sevinç oluşmuştur.
Terör Reina katliamında zenginlerin popüler mekânını hedef seçmiştir. Terör sözde İslam temelinde  çarpıtılmış bir zengin karşıtlığı üzerine oturabilir, etnik ve mezhepsel kimlikleri kullanabilir, kullanmaktadır.
Uyanın! Milletçe terörü lanetlemek yetmez!!! Bu gidiş acılarla dolu bir iç savaşa dönüşmesin...

Rahmi Ofluoğlu