Gazeteci Bülent Aydemir'in "KHK'lılara af gelecek mi?" sorusuna yanıt veren Naci Bostancı, "Öyle bir şey olmaz. Bu işin propagandası ile hukuk temelindeki uygulaması, şüphesiz birbirinden farklı olacaktır. KHK'lılar diye bir grup yok. Çok farklı nitelikler taşıyan insanlar var. Kimisine ilişkin delil bulunamamış beraat etmiş ama devlet aklında bir şüphe kalmış, onunla çalışmak istemiyor mesela. Kimisi için, hakikaten herhangi bir bir şey yok, tanıklar üzerinden suçlamalar olmuş... Bunları birbirinden ayırmak için mekanizmalar kurduk. Bunlar kolay işler değil. Terörle mücadele ediyorsun, ucu bucağı belli olmayan bir örgütle mücadele ediyorsun." ifadelerini kullandı.

KHK’lılar ilk günden beri hep yeniden işe dönme umudu ile yaşadılar. Kolay değil işinden olmak, işsiz kalmak.

Gerçek şu ki KHK’lıların umut etmekten başka çareleri de yok.

Biri çıkıp onlara gerçeği söylediği zaman o kişiye iyi gözle bakmıyorlar.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı’nın açıklamasına KHK’lılar hala inanmak istemiyorlar.

Bir de şöyle düşünelim; bir KHK’lı artık FETÖ’ya inanmıyorsa, aldatılmışsa tekrar görevine dönme umudunun kırılması daha da kötü bir durum.

Yargılanan bir KHK’lı takipsizlik kararı alınca ya da beraat edince göreve dönme umudu güçleniyor, çoğalıyordu. Bu da çok doğal.

Elazığ'da maden ocağında göçük! Çok sayıda ekip sevk edildi: 3 kişi toprak altında kaldı Elazığ'da maden ocağında göçük! Çok sayıda ekip sevk edildi: 3 kişi toprak altında kaldı

Bugün AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı bütün bu umutları söndüren bir açıklama yaptı.

 Naci Bostancı açıkça dedi ki;

Ey KHK’lı, boşuna umutlanma, takipsizlik kararı ya da beraat senin işine geri döneceğin anlamına gelmez.

Naci Bostancı’nın “ Terörle mücadele ediyorsun, ucu bucağı belli olmayan bir örgütle mücadele ediyorsun."  Sözleri çok anlamlı.

Bu sözlerden anlaşılan; Devlet FETÖ’yu hala ciddi bir tehlike olarak görmekte ve bu örgütle bir şekilde ilişkide olanlara şüpheyle bakmaktadır.

Biz bu gerçeğin başından beri farkında olduğumuz için sürekli olarak hukuki mücadelenin önemine işaret ettik.

OHAL İnceleme Komisyonu kararları KHK ile kamudan ihraç edilenlerin en az %97’sinin tekrar işe dönemeyeceğini ortaya koymuş bulunmaktadır.

KHK’lılar hukuk mücadelesi sonucunda tazminat ve özlük haklarını elde edebilirler.