Silivri Cezaevi’nde 78 gündür tutuklu olan gazetemiz tutuklu yazar ve yöneticilerine destek için Almanya’nın Hamburg kentinde dayanışma etkinliği düzenlendi.

Bucerius Law School Uluslararası Af Örgütü’nün (BLS Amnesty International) düzenlediği “Agora Cumhuriyet” isimli panele, tutuklu olan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun oğlu Muratcan Sabuncu ile gazetemiz yazarı Tayfun Atay katıldı. Fransa’nın Sorbonne Üniversitesi’nde hukuk eğitimi alan Sabuncu, babasına yazdığı mektubu okudu. Türkiye’de OHAL döneminde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çeken Sabuncu, “Cumhuriyet gazetesine vurulmak istenen darbelere milletimiz sessiz kalmamıştır” dedi. Gazeteciliğin suç olmadığını vurgulayan Muratcan Sabuncu, “Milyonların yüreği Cumhuriyet, tutuklu gazeteciler ve babamla atıyor” diye konuştu. Söz alan davetlilerden biri, Sabuncu’ya yanlız olmadığını, bir ailesinin de Hamburg’da olduğunu söyledi. Bunun üzerine Muratcan Sabuncu, konuşmayı yapan kişiye Cumhuriyet gazetesi ve bir beyaz gül verdi.

Yazarımız Tayfun Atay ise tutuklu yazar ve yöneticilerimizin yanlız olmadığını söyledi. Atay, laik ve seküler toplumla hesaplaşıldığının altını çizdi.

Göç Uzmanı Dr. Yaşar Aydın ise Türkiye’de özgür basına yönelik baskıların her geçen gün arttığını vurguladı. Bucerius Law School Ceo’su Meinhard Weizmann, Amnesty International’dan Amke Dietert, Bucerius Law School’dan Prof.Dr. Jasper Finke ile Gazetesi Steven Ellis, Türkiye’de yaşanan haksız tutuklanmalara ve demokratik olmayan uygulamalara dikkat çeken konuşmalar yaptı. Taz gazetesinin de destek videosunun gösterildiği panelde, Zülfü Livaneli’nin Ey Özgürlük şarkısı çalındı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr