Kaza, bugün saaat 16.30'da merkez Palandöken ilçesindeki Köşk Mahallesinde meydana geldi. Sürücüsü Muharrem T. tarafından park edilen 34 VD 1206 plakalı TIR'ın bir süre sonra freni boşalınca, önünde park halindeki otomobillere çarparak ilerledi. Şans eseri can kaybının olmadığı olayda TIR, 50 metre uzaklıktaki İpek Yolu köprüsünden alt geçidin çıkışına düşerek durabildi. Kaza sonrası büyük bir panik yaşanırken, olay yerine kısa sürede polis, ambulans ve itfaiye ekipleri gönderildi. Polis, E-80 karayolunu trafiğe kapatırken, itfaiye ekipleri de herhangi bir yangına karşılık TIR'a köpük sıktı.



Yaşadıkları şoku üzerinden atamayan görgü tanıklarından Sadık Türker, "Olay yerine otomobilimi park edip caminin tuvaletine gittim. Bir süre sonra büyük bir gürüldü koptu. Önce deprem oluyor diyerek saklandım. Duvarın üzerime geldiğini görünce kaçıp kadınlar bölümüne girdim. Sesler kesilince çıkıp dışarı baktığımda otomobilim ters döndüğünü gördüm. Ne olduğunu anlamaya çalışırken, bir kaç otomobil daha hasar gördü ve TIR köprüden aşağı düştü. Herkes sağa sola kaçışıyordu. Can kaybanının olmaması mucize. Çünkü TIR'ın hem geçtiği hem de düştüğü köprüdeki trafik yoğundu" diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın sonunda köprüden aşağı düşen TIR ile hasar gören otomobiller çekilerek ulaşıma kapatılan yol yeniden açıldı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr