Beştepe'de kritik zirve: Liderler Saray'da 


Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin darbe girişiminin ardından, Ankara'da bugün de hareketli saatler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sarayında Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'yi kabul ediyor. Tüm gözlerin çevrildiği kritik görüşme saat 14.06'da başladı. Görüşme 2 saat 40 dakika süren görüşme sona erdi.

SARAY'DAKİ GÖRÜŞMEDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

DAVET ERDOĞAN'DAN

Davet, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından yapıldı. Kasırga; AKP, CHP ve MHP genel sekreterlerine birer mektup gönderdi. Mektupta, milletin darbe girişimi karşısında gösterdiği kararlı tutumu siyasi partilerden de beklediği vurgulandı.

TEŞEKKÜR EDİP ÖNERİLERİ DİNLEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 genel başkanı, hem darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumları için kendilerine teşekkür etmek hem de son gelişmeleri değerlendirip önerilerini dinlemek üzere davet ettiği belirtildi.

Cumhhurbaşkanlığı'nın davetine CHP ve MHP olumlu yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüşmesi, saat 14.00'te Beştepe'de gerçekleştirilecek.

HDP YOK

Davet edilen isimler arasında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ yer almadı. HDP'nin çağırılmamasına Kılıçdaroğlu'ndan eleştiri geldi. Kılıçdaroğlu'nun darbeye HDP'nin de karşı çıktığını belirterek HDP'nin çağırılmamasına tepki göstereceği belirtildi.

KILIÇDAROĞLU TAKSİM MANİFESTOSUNU İLETECEK

Öte yandan, Kritik görüşme öncesinde CHP Merkez Yönetim Kurulu, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Edinilen bilgilere göre; CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gidecek. Ancak Sındır, görüşmeye katılmayacak.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü demokrasi mitinginde okuduğu “Taksim manifestosu"nu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazılı olarak sunacağı belirtildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kamu kurum ve kuruluşlarındaki görevden alınınanların yerine riyakata göre atama yapılmasını isteyeceği de kaydedildi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gitmesine yönelik eleştiriler için ise “Mesele ülke meselesi, külliye meselesi değil” dediği öğrenildi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr