68’li arkadaşları Eyüp Yıldırım’ın 75’inci yaş gününü kutladı. Uzaklardan gelenler vardı; Datça, Çanakkale, Tekirdağ  gibi kilometrelerce uzaklardan.  70’li yaşlardaydı hepsi, 68’li, 70’li yıllarda ses getiren eylemlere imzalarını atmışlardı. Hepsi de umut dolu, gülen, espri yapan, ülke ve dünya hakkında söyleyecekleri çok sözleri olan insanlardı.

Hepsi de bir meslek sahibi, üretken insanlardı, onların arasında hayata bir şeyler katmadan bir şeyler alan tek bir kişi dahi bulamazsınız, bekli de onlar hayattan alacaklıydılar.

Eyüp’ün yaş günü toplantısını organize eden sevgili Işıtan Gündüz aramızda değildi. Toplantının başında Alpay Biber Işıtan ile ilgili bir açıklama yaptı ve “Işıtan’ın bir yakınının rahatsızlığı nedeniyle gelemediğini, hastanede olduğunu, yemeğin sonuna doğru bize katılabileceğini” söyledi.

Alpay acı gerçeği yemeğin sonunda açıkladı, hastanede olan Işıtan’ın yakını değil Işıtan’ın kendisiydi. Işıtan yoğun bakımdaydı ve durumu kritikti.

20’inci yüzyıla damgasını vuran ve 21’inci yüzyılda haklarında çok söz edilen 68 kuşağı günden güne azalıyor, her 68’linin kaybında gökyüzünden bir yıldız eksildiğini düşünürüm hep. Umarım Işıtan yeniden aramıza döner..

Eyüp Yıldırım’ın yaş gününe katılan arkadaşları:

Ali Rıza, Tamer Erdoğan, Alpay Biber, Necati, Çimen Taran, Adem Ercan, Saim Kurul,  Ömer Güven, Necmi Demir, Suat Sevgili,  Aydın Hasar, Mehmet Ata Tansuğ, İnci İşbulur,  Rafael Avidor, Osman Bahadır, Yüksel Baştürk, Dilşat Zülkadiroğlu, Şükrü Ceylan, Mustafa Zülkadiroğlu, Eyüp Yıldırım, Turhan Günay, Bekir Buğur, Aşkın Gündoğdu, Rahmi Aydın (Ofluoğlu).

Elazığ'da maden ocağında göçük! Çok sayıda ekip sevk edildi: 3 kişi toprak altında kaldı Elazığ'da maden ocağında göçük! Çok sayıda ekip sevk edildi: 3 kişi toprak altında kaldı

İLGİLİ GALERİYE GİT